"Key event voor Europese verkopers"

Ruim kwart meer bezoekers op Fruit Attraction 2013

De vijfde editie van Fruit Attraction, georganiseerd door Ifema en Fepex, gehouden van 16 tot en met 18 oktober jongstleden, heeft zijn deuren gesloten met een deelname van 35.000 professionals uit 83 verschillende landen. Een stijging van 25% ten opzichte van vorig jaar. Eveneens was er een stijging van 13% aan zakelijke deelname met de aanwezigheid van 674 exposanten uit 16 verschillende landen.

Afkomstig uit veel landen
Het aantal professionele bezoekers eindigde dit jaar op 24.829, een stijging van 27% ten opzichte van de vorige editie. Waarvan 5.318 (61%) afkomstig was uit 80 verschillende landen. Bezoekers afkomstig uit Frankrijk, Italië, Portugal, UK, Nederland, Duitsland en Polen namen 69% van het totaal aantal buitenlandse bezoekers voor hun rekening. Wij kunnen hierbij bevestigen dat Fruit Attraction gezien kan worden als het key event voor Europese verkopers. Wederom vertegenwoordigden de producenten met hun deelname de beurs het sterkst, nl. 69%. Eveneens was de auxiliary industry goed voor een 31% vertegenwoordiging. Het nieuwe project 'B2B Fruit Nieuwe Markten' is warm ontvangen. 472 zakelijke ontmoetingen vonden plaats tussen exposanten en kopers, dit jaar afkomstig uit Brazilië, Zuid-Afrika, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten.Parallel aan de commerciële beurs werden ook vele activiteiten en conferenties aangeboden waaraan meer dan 1.500 professionals debatteerden en kennis uitwisselden. Voor de vijfde keer op rij werd Fruit Fusión in samenwerking met Het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Milieu Zaken en Madrid fusion georganiseerd. De meest exquise groenten en fruit uit elke Spaanse Autonome Regio werd tentoongesteld en klaargemaakt door chefs die het product als beste kenden. Fruit Fusión hoste ook de derde editie van 'De beste groentenschotel van het jaar'-prijs, gewonnen door de Gallische chef-kok Iago Castrillón.
 
Het liefdadigheidswerk van Fruit Attraction bestond dit keer uit de donatie van de overschotten aan de Madrid Voedselbank. Het evenement heeft 30.000 kilo groenten en fruit aangeboden voor de verdeling onder liefdadigheidsinstellingen in Madrid.
 
Fruit Attraction is inmiddels al weer druk bezig met het leggen van de basis voor de volgende editie die gehouden wordt van 15 tot en met 17 oktober 2014.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven