Bayer CropScience sluit derde kwartaal 2013 af met omzet van 1,71 miljard

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft in het derde kwartaal van 2013 een nettowinst behaald van 733 miljoen euro. In vergelijking tot het derde kwartaal van vorig jaar verbeterde de winst met 42,1%. De kwartaal omzet bedroeg ruim 9,6 miljard euro en nam daarmee met 0,2%. De omzet van Bayer CropScience nam wel toe. De agrarische divisie zette 4,3% meer om en realiseerde een kwartaalomzet van 1,71 miljard euro. Het resultaat voor bijzondere posten (EBITDA) van Bayer CropScience steeg met 13,7% tot 224 miljoen euro.

De omzetgroei van Bayer CropScience was vooral een gevolg van extra verkopen van gewasbeschermingsmiddelen met name in Latijns Amerika. In Europa lag de omzet op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar en in Noord-Amerika werd 6,5% omzet ingeleverd.

In de verkopen van insecticiden en fungiciden werd een omzetgroei van respectievelijk 28,2 en 24,7% gerealiseerd. In onkruidbestrijdingsmiddelen werd 1,9% meer verkocht en bij de verkopen van middelen voor zaaizaadbehandeling lag de omzet op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar. Bayer zette in het derde kwartaal 30,2% minder om in zaaizaden.


Bron: Bayer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven