Herstructurering Alton van start

Provincie Noord-Holland en gemeenten Heerhugowaard, Schagen en Koggenland hebben gezamenlijk de herstructurering van het glastuinbouwgebied Alton opgepakt.

Aanleiding daarvoor is het onderzoek van Grontmij met daarin aanbevelingen om het glastuinbouwgebied een nieuwe economische impuls te geven. De provincie en gemeente hebben Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) gevraagd om als gebiedscoördinator op te treden.
 

Samenwerking verbeteren

De tuinders in het Altongebied hebben de handen ineengeslagen om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Zo is een gebiedsorganisatie opgericht om spreekbuis te zijn van de ondernemers in en rond het Altongebied.
 
De gebiedsorganisatie pakt zaken op die bij de ondernemers vandaan komen op het gebied van samenwerking, gebiedsprofilering, duurzaamheid, onderwijs en innovatie.
 
Naast de rol als spreekbuis voor de ondernemers is de gebiedsorganisatie ook de schakel tussen de ondernemers en de gebiedscoördinator.
 

Conclusie

De conclusie van het Grontmij-onderzoek is dat het Altongebied nieuwe sterke ondernemers nodig heeft om op termijn een concurrerend glastuinbouwgebied te blijven. Om het gebied een impuls te geven, is nauwe samenwerking tussen ondernemers en de overheid nodig.


Bron: Agriboard

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven