Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: Kassen stimuleren ontwikkeling van San Luis Potosi

De Mexicaanse staat San Luis Potosi heeft meer dan 500 hectare kassen. Deze hebben een grote invloed op de economische ontwikkeling van de streek, vooral omdat ze winst en banen genereren en omdat ze een betere kwaliteit producten leveren. Hector Rodriguez Castro, hoofd van het ministerie van Landbouw Ontwikkeling en Water Resources (SEDARH), heeft aangegeven dat er in de afgelopen vier jaar veel geïnvesteerd is in de sector. 

Volgens Castro zijn er op dit moment bijna 200 lopende projecten in de vier regio's van de staat. De grootste, met ongeveer 30 hectare, is een kas gelegen in de gemeente Cedral. "Een deel van de strategie die we hebben is om gebieden met aanzienlijke resultaten in de productie van groenten zoveel mogelijk te stimuleren."

Volgens Rodriguez Castro biedt de staat technische bijstand en opleiding voor degenen die investeren in deze projecten, vooral door bij te dragen aan de marketing en de ontwikkeling van markten.

Bron: Notimex
Publicatiedatum: