teeltwissel, funderingen, rijplaten, containers

Activiteiten Berg Sloopwerken gaan verder dan slopen

Tholen - Funderingen uitgraven, teeltresten afvoeren tijdens de teeltwissel, rijplaten en containers verhuren en tussendoor even een dijkje bouwen in verband met wateroverlast. Het gebeurt allemaal bij Berg Sloopwerken. 

Met de teeltwissel in volle gang is het ook druk bij Berg Sloopwerken. Zodra het gewas de kas uit gehaald is, kan het Naaldwijkse bedrijf aan de slag. "Blad, steenwol, planten", vertelt Arie van den Berg, directeur van Berg. "Alles voeren we af." Het bedrijf kraant het afval in mobiele containers naar erkende afvalverwerkers als Van Vliet Recycling en Indaver. "Waarheen? Dat is afhankelijk van waar we werken. De eerste kassen met belichte tomaten zijn eind september al leeggehaald. Nu de rest van de teeltwisseling bij de paprika's en tomaten van start gaat, begint de grote drukte.

Teeltwissel in volle gang!

Kassensloop
Ook buiten de teeltwisseling zijn de vijftien medewerkers van Berg Sloopwerken veel bezig in en rond de kassen. Zo is het bedrijf - niet verwonderlijk gezien de naam - actief in de kassensloop. "Als de opstanden eraf zijn, komen wij", vertelt Van den Berg. Betonpalen, leidingen, alles wordt uit de grond gehaald. Met vijf rupskranen en een mobiele kraan gaat dat verbazingwekkend makkelijk. Daarnaast verhuren ze bouwhekken en rijplaten. Rijplaten maken het mogelijk het terrein ook bij slechte weersomstandigheden te betreden en dat wordt steeds belangrijker gezien de grote tijdsdruk achter de projecten. 

.


In Vierpolders zijn afgelopen maand 650 rijplaten gelegd voor het nieuwbouwproject van Leo vd Harg bv.

Storm
Naast de reguliere activiteiten komen er ook nog eens onverwachte klussen boven. In de winter wordt het bedrijf opgetrommeld om sneeuw te schuiven en ook met de wateroverlast kortgeleden werd er gebeld. Het bedrijf heeft de kas van een orchideeënkweker gered van wateroverlast door er een geul te graven en een dijk te zetten. Deze werkinstelling betekent ook wel eens nacht- of weekendwerk. "Normaal beginnen we al om zes uur – in drukke tijden om vijf. Maar als de nood aan de man is, ga je door. En met al dat water werd het toch wel spannend", verklaart Van den Berg. "Maar dit soort werkzaamheden zijn uitzonderingen hoor." Belangrijker voor het bedrijf is het leveren van containers. "In de maten 3m³ tot 40m³ en alles daartussen. We brengen de container dan naar de klant toe en halen die op wanneer deze vol is of eventueel ruilen we de container om voor een leeg exemplaar." 
Ondersteunen met een pomp en een trekker bij wateroverlast


Maar belangrijker voor het bedrijf: het verhuren van allerhande containers. "Vanwege de grote voorraad in containers en uitgebreide transportmogelijkheden kunnen wij vliegensvlug onze klanten op de juiste manier bedienen", besluit Van den Berg.


Voor meer informatie:
Berg
Hoge Noordweg 30
2671 DZ Naaldwijk
E info@ruimtescheppen.nl
T 0174 51 21 72

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven