Q-Point adviseert GRASP en MPS-Social Qualified

De eisen die grootwinkelbedrijven stellen aan de productie van groenten-, fruit- en sierteeltproducten, omvat steeds vaker sociale eisen. Om deze eisen te borgen kunt u GRASP-module van GLOBALG.A.P. of MPS-SQ invoeren bij uw bedrijf.

GLOBALG.A.P. bevat tegenwoordig een zogenaamde add-on module: GRASP ofwel GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice. Met deze extra, tot nu toe vrijwillige, module bij GLOBALG.A.P. kunnen teeltbedrijven in de groenten-, fruit- en sierteeltsector eenvoudiger inspelen op de vraag uit de markt naar borging van goede arbeidsomstandigheden en werkgeverschap. De verwachting is dat in 2014 de GRASP-module steeds meer verplicht gesteld zal gaan worden, zowel in Nederland als internationaal.

MPS-SQ, een schema dat vooral bekendheid heeft in de sierteeltsector, bevat ook alle elementen die in GRASP opgenomen zijn. Een van die elementen is het organiseren van personeelsvertegenwoordiging voor bedrijven die meer dan 10 medewerkers op de loonlijst hebben staan. Maar hoe pakt u dit aan? Q-Point werkt sinds 1 oktober samen met P&O@WORK. Zij kunnen u begeleiden bij het invoeren van een praktische en heldere communicatiestructuur binnen uw bedrijf waarbij u invulling geeft aan het begrip personeelsvertegenwoordiging.

P&O@WORK biedt bedrijven uit de glastuinbouw gratis vier dagdelen begeleiding aan om invulling te geven aan dit belangrijke onderdeel van GRASP en MPS-SQ.

Waarom gaat u in zee met Q-Point?
· Wij werken samen met P&O@WORK. Zij bieden bedrijven uit de glastuinbouw vier gratis dagdelen begeleiding aan en geven u ondersteuning de praktische invulling van communicatie binnen uw bedrijf;
· Het GLOBALG.A.P handboek van Q-Point, dat door veel van uw collega's gebruikt wordt, is aangepast met nieuwe documenten. Hiermee kunt u voldoen aan de eisen van GRASP en MPS-SQ .


Voor meer informatie:
Q-Point
Alma Ruting
M 06-20131205
E a.ruting@q-point-bv.nl

Cok Duijvestijn,
M 06-53401036
E c.duijvestijn@q-point-bv.nl

Kirsten Felius en Annet Nuyten
M 06-14581143
E info@p-oatwork.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven