Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ex-directeur veiling ZON

Ron Mulders beoogd voorzitter Kompany

Ron Mulders is de beoogd voorzitter van telersvereniging Kompany. De oud-directeur van Veiling ZON begeleidt de fusie van Komosa en SunQuality binnen Kompany en gaat vervolgens de fusiegesprekken aan met ZON fruit & vegetables.

Mulders was vanaf 1998 directeur van Veiling ZON, maar moest in 2002 opstappen. Een grote groep ontevreden komkommertelers vertrok in dat jaar van ZON en zette afzetvereniging Komosa op.

Op 1 november begint Mulders samen met zes telers als kwartiermaker voor Kompany (56 telers van komkommer, tomaat en paprika met 100 miljoen euro omzet). "Samen bereiden we de formele start van Kompany U.A. voor, op 1 januari 2014", schrijft Mulders. Het is de bedoeling dat hij per 1 januari de eerste onafhankelijke voorzitter van de telersvereniging wordt. Belangrijkste uitdagingen voor Mulders zijn het versterken van de eenheid binnen de vereniging en het optimaliseren van de afzet met werkmaatschappij Kompany. "Het is een leuke rentree in een sector die me nooit helemaal heeft losgelaten", aldus Mulders.

Publicatiedatum: