IHTF/IFTF gaat voor 25.000 bezoekers

“Basis voor wereldtuinbouwtentoonstelling gelegd in Vijfhuizen”

Tholen - Volgende week, van 6 tot 8 november, wordt de vierde editie van de IFTF en de eerste editie van de IHTF georganiseerd. Het aantal voorregistraties ligt momenteel 33% hoger dan vorig jaar en de standhouderslijst is de 300 gepasseerd.

De laatste week voor de beurs is het nog flink doorwerken voor beursorganisator Dick van Raamsdonk. De beurslocatie in Vijfhuizen wordt momenteel gereed gemaakt voor de 302 standhouders die de IHTF en IFTF vullen. Daarnaast is hij druk met de Tuinbouw Ondernemersprijs. De nominaties daarvan worden tijdens de opening van de beurzen bekend gemaakt door J. Vonk-Vedder, voorzitter of Greenport Aalsmeer, en Van Raamsdonk is benoemd tot nieuw bestuurslid. Maar ondanks de drukte gaat Van Raamsdonk opgewekt de week door: het aantal voorregistraties voor de tuinbouwbeurzen ligt 33% hoger dan vorig jaar en verwacht wordt dat het bezoekersaantal groeit van 18.000 naar 25.000. "Enerzijds natuurlijk omdat de Horti Fair is weggevallen, maar ook omdat we niet in de week van Allerzielen zitten. Daardoor misten we Zuid-Europa. En natuurlijk omdat het aantal standhouders is gegroeid: van 186 naar 302", verklaart Van Raamsdonk. "Dat zie je terug."Bijeenkomsten
Verschillende internationale organisaties organiseren hun jaarlijkse bijeenkomsten rond de beurzen: CIOPORA, IRBA, AIPH, FSI, UnionFleur en CBI grijpen de Horti Week aan om bijeen te komen in Vijfhuizen. "Zelf heb ik niet veel met seminars", lacht de beursorganisator. "Liever faciliteren we mogelijkheden voor vakpubliek om bijeen te komen. Dat gebeurt vanaf maandag." Ook organiseert het Boerma instituut hun jaarlijkse, prestigieuze bloemschikwedstrijd. Tijdens de beurs sponsort HPP pendelbussen tussen de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Daarmee wil Van Raamsdonk gemak aan de bezoekers bieden. "Een complementair verhaal: zo bieden we ze een compleet tuinbouwpakket."

Richten de beurzen zich hiermee niet alleen op sierteelt? Dat is een belangrijke doelgroep, bevestigt Van Raamsdonk. "Zeker omdat we merken dat veel siertelers een platform zoeken om zich te presenteren en met een stand op de beurs staan. Dat gaat vooral om Nederlandse en Keniaanse telers die op de vrije markt leveren", verklaart hij. Toch komt ook de glasgroentensector ruim aan bod. "Doordat we veel technische bedrijven aan hebben weten te trekken, zijn de beurzen zeker ook voor de groententelers interessant. Nederland moet een wereldtuinbouwtentoonstelling hebben. We hebben in Nederland de potentie en leggen nu de basis in Vijfhuizen."


Voor meer informatie:
International Horticulture Trade Fair
Saxen Weimarlaan 54hs
1075 CE Amsterdam
Nederland
T: +31 (20) 662-2482
F: +31 (20) 675-2326
patricia@hpp.nl
http://www.hppexhibitions.com/horticulture/2013/ihtf/


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven