Vivando nieuw tegen echte meeldauw

Het Ctgb heeft in de oktober vergadering een toelating verleend voor het fungicide Vivando van BASF. Vivando is toegelaten in de bedekte teelt van vruchtgroenten van solanaceae, cucurbitaceae met eetbare en niet-eetbare schil. Daarnaast is het gebruik toegestaan als minor use in de bedekte teelt van aardbei. Hiervoor is geen effectiviteits- en selectiviteitsonderzoek uitgevoerd.

Tot eerder genoemde groepen behoren de volgende teelten: augurk, courgette, komkommer (incl. pattison), pompoenachtigen, meloen, watermeloen, aubergine, tomaat en paprika (incl. spaansepeper en cayennepeper).

De actieve stof van Vivando is metrafenon, welke behoort tot een geheel nieuwe chemische groep voor de glastuinbouw namelijk, benzophenonen. Vivando is een zeer selectief werkend fungicide. Het middel werkt alleen tegen echte meeldauw soorten, andere schimmelziekten worden niet bestreden.

Vivando is een sterk preventief werkend fungicide met een lange werking tegen meeldauw. Doordat het middel zeer zacht is voor het gewas, kan het al vroeg in de teelt worden toegepast.

Vivando is leverbaar vanaf januari 2014. Lees voor gebruik altijd eerst het etiket!

Bron: BASF

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven