Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam gaat hightech met Nederlandse technologie

Een groot deel van de Vietnamese economie is gericht op de landbouw, zowel in termen van geld als van het aantal werknemers. Maar een groepje ondernemers, gesteund door de Vietnamese regering, wil de agrarische sector naar nieuwe technologische hoogten tillen met behulp van Nederlandse technologie en investeringen.



"Het potentieel voor groei in de agrarische sector in Vietnam is groot", zegt Nguyen Quang Phong, een lid van het Vietnamese Green Growth Program. Hij merkte op dat de landbouw een grote rol speelt in de Vietnamese economie, zowel in de bijdrage aan het BBP en in het aantal mensen dat er werkzaam is. Het programma tracht de sector te upgraden met grote investeringen in technologie. De missie van het Green Growth Program is om duurzame, groene, organische groei te bevorderen en het kijkt daarbij naar een land met technologie en ervaring: Nederland.



"We hebben met succes hydrocultuurtechnieken in Vietnam getest," zegt Phong. "Dus de focus is nu om de Nederlandse hydrocultuursystemen hiernaartoe te brengen en dat betekent op zoek naar leveranciers van apparatuur en teelttechnieken uit Nederland." Hoewel hij werkt voor de overheid probeert Phong vooral de interesse te genereren van de particuliere sector. "Beleggers," laat hij weten, "hebben een groeiende interesse in Vietnam. Ze zijn op zoek naar iets nieuws."




Meer informatie:
MTB-Rotterdam
S.E. Asia Trade & Investment
Mr. Nguyen Quang Phong
T +31 (0)6 491 34 878
M +31 (0)6 171 75 009
E qpnguyen@solarvina.com

 
Publicatiedatum: