Leo Kleijwegt:

"Hard voor weinig in de spruiten"

Tholen - Het is hard voor weinig momenteel in de spruiten. Dat zegt spruitenteler Leo Kleijwegt uit Mijnsheerenland. "De prijzen zijn aan het begin van het seizoen een tijdje lonend geweest, maar liggen nu op een niveau onder de kostprijs. We halen de kilo's niet eens van andere jaren, maar ook de lagere volumes zorgen niet voor schaarste. Ook voor het bestrijden van de plagen is het een moeilijk jaar."

Volgens Leo is het Nederlandse areaal wederom iets gekrompen, maar is het Belgische spruitenareaal voor de industrie iets groter dan andere jaren. "Ook met de bestrijding van de plagen is het dit jaar niet makkelijk. We hebben zowel last van koolvlieg, koolmot en trips", vertelt de teler. Hij blijft echter positief over het vervolg van het spruitenseizoen. "We hebben net tien warme dagen - en de herfstvakantie - achter de rug. Het wordt gewoon tijd voor een druppel aan de neus, ijs op de ruiten en een Unox-muts, want dan gaan de mensen ook weer aan spruiten denken."

De Coop. Telersvereniging Spruiten, waar Leo jarenlang actief in is geweest, is dit jaar opgeheven. "De vereniging leidde al jaren een slapend bestaan, dus daarom hebben we besloten te stoppen."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven