“kijken welke schade het belangrijkste is”

Ruim vijftig schademeldingen bij Kasreparatie.nlTholen - Twee telefoons staan er sinds gisteren roodgloeiend bij Kasreparatie.nl. Tot nu toe was het jaar relatief rustig, maar daar is met de storm verandering in gekomen, vertelt Claudia van der Ende. "Sinds gisteren zijn er een stuk of vijftig meldingen binnengekomen."


schadefoto Kasreparatie.nl

De zwaarste storm sinds 1990, sprake van windkracht 12 en chaos op de weg en het spoor. Het ging flink tekeer gisteren en ook de tuinbouw is behoorlijk getroffen. Bij Interpolis zijn er door agrariƫrs 500 meldingen gedaan, zowel uit de glastuinbouw, veehouderij als landbouw. Zij hebben extra mensen ingezet.


Looije plaatste deze foto van de schade door de wind bij de kas in Burgerveen

Rustig?
Voor onderhoudsbedrijf Kasreparatie.nl was het tot nu toe een relatief rustig jaar. "Er is dit jaar juist heel weinig schade geweest, zelfs helemaal zonder brandschade", vertelt Claudia van der Ende. Sinds gisteren echter staan de telefoons roodgloeiend. "Er zijn een stuk of vijftig meldingen binnengekomen", meldt Van der Ende. "Ik heb hier een vaste en een mobiele telefoon en nog zijn we soms onbereikbaar."Ook bij Combinations kwam er glas naar beneden. "Glasschade ziet er altijd heftiger uit, dan het is, gelukkig! Geen persoonlijke ongelukken en gewasschade", laten ze weten.

Limburg
De storm lijkt alleen de Limburgse glastuinbouw te hebben ontzien. Schademeldingen stromen binnen uit het Westland en Belgiƫ, maar ook op Agriport, in de omgeving Gameren (Zaltbommel) en NIeuwaal (Bommelerwaard) sloegen er ruiten neer.


Schade bij Kees Stijger, teler van gele en rode trostomaten in Honselersdijk. Henk van der Wilk van Kassenbeglazing.nl is druk bezig de schade te herstellen. Zo'n 125 - 150 ramen gingen eruit. De teelt duurt nog vier weken, maar een heel stuk is niet meer oogstbaar.


Nu zijn er oproepkrachten en ZZP'ers ingeschakeld en wordt er in verschillende ploegen gewerkt om zo snel mogelijk zo veel mogelijk werk te kunnen verzetten. Daarbij wordt gekeken welke schade het belangrijkste is. "Nu zitten we met veertien man in Middenmeer. Daar liggen ruim 100 ruiten uit en er staan sinds dit weekend nieuwe planten in de kas. Dan kun je niets hebben, dus dat heeft prioriteit", verklaart Van der Ende.


Voor meer informatie:
Kasreparatie.nl
Claudia van der Ende
Agaat 7
2691 SL 'S-Gravenzande
(0174) 38 54 58
0652 - 687 495
info@kasreparatie.nl
www.kasreparatie.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven