Peter Damen, specialist kwaliteit KCB:

Glasgroenten nog acceptabel van kwaliteit

In mijn rondgang in week 43 heb ik nog veel Nederlandse glasgroenten gezien. Inmiddels beginnen ook de Spaanse importen op gang te komen.

Zo zag ik nog diverse nummers komkommers van een acceptabele kwaliteit. Ten opzichte van een week of vier geleden was de kwaliteit niet achteruit gegaan. De Spaanse komkommers waren in folie verpakt, homogeen van vorm en sterk van kleur. Het lijkt erop, dat het Nederlandse seizoen nog wel even door loopt. De grote sorteringen van paprika's (> 80 mm) beslaan het merendeel van de aanvoer en waren goed van kwaliteit. Soms een enkele slappe vrucht of buts, die uitsorteerbaar zijn, maar verder oké. Door een dunne vruchtwand waren de dozen maximaal gevuld. De sortering 70-90 mm was soms onder de maat. Hierin kwam teveel klasse II voor. De gele variant was soms geheel doorgekleurd maar in enkele gevallen veel te bont. Partijen blijven dan staan om uiteindelijk niet vers te worden verzonden. Vanaf 1 november is nog maar 5% bont toegestaan.

Trostomaten
zagen er goed uit. Een grote verscheidenheid aan vari√ęteiten maar altijd voldoende en soms heel goed. Wisselende kwaliteit zag ik bij de losse tomaten. Enkele partijen waren volglanzend en goed doorgekleurd. Andere partijen waren grauw en misten elke vorm van een goede presentatie. Het is nu belangrijk om ook het laatste deel van het seizoen goed af te ronden. Een goed seizoen als dit verdient een waardig slot. Aubergines stonden er nog volop en konden de strijd met de kwalitatief goede Spaanse partijen gemakkelijk aan. De Spaanse aubergines waren alle in folie verpakt. Ze waren donker paars en stevig, maar niet hard. Vergelijkbaar met de Nederlandse.


Bron: KCB

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven