Edeka test B-kwaliteit in Ingolstadt, Augsburg en Kelheim

Worden kromme komkommers werkelijk veracht?

Blijven groenten en vruchten met optische mankementen werkelijk in de schappen liggen of zijn deze ook gewoon te verkopen? De Duitse supermarktketen Edeka test dit momenteel. Vier weken lang worden er in drie supermarkten in Ingolstadt, Augsburg en Kelheim kromme komkommers, afgebroken wortelen evenals aardappelen, uien en appelen met normafwijkingen aangeboden. Deze zogenaamde 'tweedekeus waren' kosten minder. Zo zijn bijvoorbeeld de appelen van verschillende grootte half zo duur als de gesorteerde.
 
Op basis van de testresultaten, die in deze vier weken ontstaan, wil Edeka beslissen of dergelijke producten in de toekomst in heel Duitsland een vaste plek in het assortiment krijgen. De test loopt tot eind oktober 2013, maar Edeka zal de resultaten pas halverwege december bekend maken. Duidelijk is echter dat de producten met schoonheidsfoutjes ook bij een hoge acceptatie slechts geleidelijk aan de weg naar de schappen zullen vinden.
 
Ook de concurrentie denkt aan de handel in kromme komkommers. Rewe zoekt momenteel uit "of er een markt is voor kromme groenten en vruchten". De Rewe Group test de verkoopmogelijkheden echter voorlopig alleen in buurland Oostenrijk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven