Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extra geld voor onderzoek naar innovaties glastuinders

Kamer van Koophandel Amsterdam, de provincie Noord-Holland en Greenport Aalsmeer hebben 35.000 euro extra beschikbaar gesteld aan de Groene Innovatietoonbank. De toonbank voert samen met ondernemers in de glastuinbouw haalbaarheidsonderzoeken naar innovaties uit. Door het extra geld is er ruimte voor nieuw onderzoek.

Ondernemers uit de glastuinbouw worden nadrukkelijk verzocht zich bij Michel Haring van de UvA te melden als zij een innovatief idee hebben waarvan ze willen onderzoeken of het de moeite loont om die door te ontwikkelen. De UvA beheert de Groene Innovatietoonbank die glastuinders ondersteunt met kennis, middelen en (lab)ruimte voor het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken. Het wisselgeld dat de ondernemers inbrengen zijn hun idee, tijd en fte's.

Proof of principle

Een mooie deal die volgens Gerard Kooiman van de KvK vooral kleinere ondernemen in staat stelt om toch innovatief te zijn: "Het ontwikkelen van nieuwe producten is vaak kostbaar en tijdrovend terwijl succes niet bij voorbaat verzekerd is. Dat remt veel mkb'ers af, ook als zij briljante ideeën voor een innovatie lijken te hebben. Via de Groene Innovatietoonbank kan op laagdrempelige en relatief goedkope manier worden onderzocht of een idee haalbaar is. Er wordt proof of principle gezocht. Als blijkt dat de innovatie levensvatbaar is, dan is de stap naar verder uitwerken en het binnenhalen van subsidies voor verder onderzoek en ontwikkeling waarschijnlijk makkelijker gezet." Ook daarbij kan de Groene Innovatietoonbank eventueel een handje helpen, omdat de lijnen naar andere projecten zoals Green Forensics van Naktuinbouw en instellingen als de VU of de WUR kort zijn.

Meer informatie

Lees ook 'Eerst gratis advies, dan zelf onderzoek doen', een uitgebreid artikel over werking en nut van de Groene Innovatietoonbank.

Aanmelden voor de Groene Innovatietoonbank kan via: m.a.haring@uva.nl.


Bron: KvK
Publicatiedatum: