Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

7 gezonde voordelen van bloemkool

Bloemkool is volgens Poonam Gupta van True Activist één van de gezondste groenten die er zijn.

Voedingswaarde.
Bloemkool bevat vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B9, omega 3-vetzuren en vitamine K. Het is tevens een bron van eiwitten, fosfor en kalium.

Antioxidanten. Naast de antioxidanten vitamine C en mangaan bevat bloemkool ook carotenoïden en fytonutriënten die je risico op oxidatieve stress en daarbij horende ziekten doen dalen.

Detoxificatie. Bloemkool bevat glucosinolaten, thiocyanaten en allerlei enzymen die de lever helpen om potentieel giftige substanties te neutraliseren.

Kankerpreventie. Tal van wetenschappelijke studies linken bloemkool aan kankerpreventie (vooral aan de preventie van blaas-, borst-, dikke darm-, prostaat- en eierstokkanker).

Anti-inflammatoir. Regelmatige consumptie van bloemkool kan het risico op chronische ontstekingen verminderen.

Spijsvertering. Een kop gekookte bloemkool bevat ongeveer 3,35 gram aan voedingsvezels die essentieel zijn voor je spijsverteringsstelsel. De aanwezigheid van glucoraphanine beschermt daarnaast ook je maag tegen bepaalde ziekteverwekkende bacteriën.

Cardiovasculair en cerebrovasculair. Dankzij de antioxidante en anti-inflammatoire eigenschappen biedt bloemkool bescherming tegen cardiovasculaire en cerebrovasculaire ziektes.


Bron: Express.be
Publicatiedatum: