Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: Lichtvervuiling glastuinbouw mogelijk bedreiging voor vliegverkeer

Glastuinbouwer Clyde Simmons in het Canadese Deer Lake heeft goede hoop dat de bouw van zijn nieuwe kas voor hydroponische groenteteelt, toch doorgang vindt. Omdat het project gerealiseerd moet worden in de nabijheid van een groot vliegveld, Deer Lake Regional Airport, worden er vragen gesteld door veiligheidsinspecteurs van Transport Canada.

De felle kasverlichting zou mogelijk van invloed zijn op het vliegverkeer. Het licht zou piloten in verwarring kunnen brengen. Ook is het mogelijk dat het project vogels of andere dieren aantrekt die een bedreiging kunnen vormen voor het luchtverkeer. 

Damon Clarke, economisch ontwikkelaar in dienst van Deer Lake, denkt niet dat het project voor problemen zal zorgen. "Dit is gewoon een onderdeel van het proces," zegt hij. "Omdat het project in de buurt van een luchthaven wordt gerealiseerd, moet men nu eenmaal uitsluiten dat het een gevaar oplevert voor de veiligheid. We hebben gesproken met de initiatiefnemer en ik ben optimistisch dat alles doorgaat."

Teler Clyde Simmons is laconiek: "Het ergste dat ons kan overkomen, is dat we naar een nieuwe locatie moeten uitkijken," zegt hij. "Dat zou jammer zijn, want ik vind het hier leuk."


Bron: The Western Star

Publicatiedatum: