Ctgb laat 4 nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de vergadering van 23 oktober besloten tot de toelating van 4 nieuwe gewasbeschermingsmiddelen. Tevens werd besloten voor een uitbreiding in de toelating voor het middel Stomp 400 SC. Het middel Acrobat DF is opnieuw geregistreerd.

De nieuw toegelaten middelen zijn:

 • Sencor vloeibaar
  Senco vloeibaar is een onkruidbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof metribuzin dat wordt toegelaten voor de teelt van pootaardappel, consumptie-aardappel, zetmeelaardappelen, wortelen, asperge (onbedekte productieteelt) en asperge (onbedekte opkweek plantmateriaal).
 • Naturabell Bio Anti-Slak
  Naturabell Bio Anti-Slak is een slakkenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof ijzer(III)fosfaat dat mag worden gestrooid in fruitgewassen, sierbeplanting, moestuin en kuipplanten.
 • DIFO 25% EC
  DIFO 25% EC is een schimmelbestrijder op basis van de werkzame stof difenoconazool die wordt toegelaten in de teelt van appel.
 • Vivando
  Vivando is een schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof metrafenon dat l wordt toegelaten in de bedekte teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae (eetbare en niet-eetbare schil), vruchtgroenten van Solanaceae en paprika. Daarnaast wordt Vivando toegepast als schimmelbestrijdingsmiddel in aardbei.

Uitbreiding toelating

Stomp 400 SC is een middel op basis van de werkzame stof pendimethalin. De uitbreiding voor de toelating als onkruidbestrijdingsmiddel betreft het gebruik in de teelt van knolselderij, bleekselderij (onbedekte teelt), rabarber (onbedekte teelt), knolvenkel, aromatische kruidgewassen (na opkomst toepassing in onbedekte teelt) en medicinale kruidgewassen.

Herregistratie

Acrobat DF gebruikt de werkzame stoffen dimethomorf en mancozeb. Het middel krijgt een herregistratie als toegelaten schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt van aardappelen, de onbedekte teelt van sla (Lactua spp.) en in de teelt van uien en sjalotten.


Bron: Ctgb

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven