Minister Kazachstan bezoekt Food Valley Expo

De landbouwminister van Kazachstan Assylzhan Mamytbekov heeft donderdag 24 oktober de Food Valley Expo bezocht. De Expo vond dit jaar voor de negende keer plaats.

De landbouwminister Mamytbekov is buitengewoon geïnteresseerd in Nederlandse innovaties en technologieën en het Food Valley NL concept en was daarom een paar dagen in Nederland om een aantal bedrijven én de Food Valley Expo te bezoeken.


De landbouwminister samen met Roger van Hoesel, directeur Food Valley NL.

'Food Valley Kazakhstan'

"De gouden driehoek van kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven zoals dat in Nederland wordt gehandhaafd spreekt mij enorm aan. In Kazachstan is nog enorme potentie in de agrifoodsector. Een 3-4 maal groter exportvolume van agrarische producten voedingsmiddelen over 10 jaar is mijn doel en betere samenwerking door middel van een clusterorganisatie zoals Food Valley NL kan daar zeker bij helpen. Wij zijn daarom bezig met de eerste stappen om een soortgelijk Food Valley concept in Kazachstan op te zetten. We willen het wiel niet opnieuw uitvinden en daarom maken we kennis met hoe Nederland dit doet", aldus de Minister.


De landbouwminister in gesprek met NIZO food research op de Food Valley Expo.

Aardappels en zuivel

Op de Food Valley Expo bezocht de Minister onder andere de stand van NIZO food research en het veredelingsbedrijf Solynta. Mamytbekov: "Ik ben erg onder de indruk van Solynta dat met zijn technologie op een versnelde manier nieuwe aardappelrassen kan produceren. Dit zijn technieken die voor Kazachstan zeer interessant zijn. Ons land heeft veel droge gebieden. Een aardappelras dat goed gedijt in deze regio's is bijvoorbeeld een kans om de agrifoodsector een push te geven. Ook ben ik onder de indruk van de kennis die Nederland heeft op het gebied van zuivel."Over de Food Valley Expo

De Food Valley Expo 2013, georganiseerd door Food Valley NL in samenwerking met vele partners, vond dit jaar voor de tweede keer plaats op Papendal te Arnhem. De Expo trok dit jaar 700 bezoekers, ruim 100 meer dan in 2012. Ook telden de organisatie meer internationale bezoekers dan de jaren ervoor. Er vonden 160 internationale matchmakinggesprekken plaatst in de International Business Lounge. Hoogtepunten waren de keynote sprekers Sander van der Laan (CEO Albert Heijn) en Daan Roosegaarde (ontwerper en inspirator) en de Food Valley Award die dit jaar is gewonnen door NXP Semiconductors en Wageningen UR voor de ontwikkeling van de Pasteur sensor tag. Meer informatie over de Expo en de Food Valley Award is te vinden op: www.foodvalleyexpo.nl, www.foodvalleyaward.nl en www.foodvalleyexpo2013.blogspot.nl.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven