Spruiten plukken in de warme najaarszon

Rinus van Wezel heeft een video gemaakt bij Peet de Krom. "We troffen op woensdag 23 oktober op het biologisch dynamische tuinbouwbedrijf De Kromme Lepel aan Het Laageinde nr 2 te Lepelstraat de ondernemer Peet de Krom aan terwijl hij samen met zijn vrouw Elza druk bezig was om met de hand spruiten te plukken.Peet was in zijn nopjes want de spruiten hadden het goed gedaan tijdens de groei mede dankzij het feit dat hij ook had kunnen beregenen en ze gaven een prima opbrengst. Het werd nog leuker omdat de prijzen ook goed waren en het plukken dus een extra plezierige bezigheid was.

De belangstelling voor biologische groenten is goed te noemen ook al zijn de op deze manier geteelde producten duurder dan de gangbaar geteelde groenten.

De milieu bewuste consument laat zich echter niet af schrikken door die hogere prijs want hij of zij weet dat wat je er voor terugkrijgt de extra kosten goed maken door de bijzondere smaak.

De spruitenstruiken worden tijdens het groeiseizoen vier of vijf keer geplukt waarna ze worden afgedankt en als groenbemester worden aangewend.
Bekijk het filmpje dat we maakten tijdens het spruitenplukken van Peet en onze excuses voor het geruis van de wind in de microfoon."Bron: Rinus van Wezel

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven