substantiële besparing op manuren en materiaalkosten

Van der Windt Verpakking ontwikkelt ‘Hortilock’ voor efficiënter inhoezen van potplanten

Na een gedegen ontwikkelingstraject heeft Van der Windt Verpakking de Hortilock geïntroduceerd. Deze houder, bevestigd aan een bundel potplantenhoezen, vereenvoudigt het geautomatiseerde proces van inhoezen. Het systeem levert potplantenkwekers een forse besparing van zowel materiaal als tijd op. De kunststof Hortilock is, samen met het bovenblok van de hoezen, geheel recyclebaar.
Tijdens de FloraHolland Trade Fair zal Van der Windt deze innovatie officieel presenteren.

De Hortilock is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een aantal partners: machinebouwer Terra International, spuitgietbedrijf Naber Plastics en Kalanchoë Rosalina kwekers Solis Plant en KP Holland.

Tot op heden werden hoezen bij het geautomatiseerd inhoezen altijd met een metalen pen in de inhoesmachines van Terra gehangen. 'Het bevestigen van de hoezen aan de metalen pen en het verwijderen van de lege blokken is een arbeidsintensieve manier van verwerken', legt accountmanager Berry Mauritz van Van der Windt uit. 'De metalen pennen zijn aan slijtage onderhevig en moeten daarom regelmatig vervangen worden. Dit behoort met de Hortilock tot het verleden.'Praktijkproeven tonen besparing aan
Van der Windt startte een verbetertraject op om te komen tot een alternatieve bevestigingsmethode. Die is gevonden in het aanbrengen van de zogenaamde Hortilock, een soort houder aan de bovenblokken van de hoezen. Uitgebreide praktijkproeven hebben uitgewezen dat de gebruiksvriendelijkheid en het gebruiksgemak groot zijn. Zo kan worden bespaard op de kosten van de verantwoordelijke medewerker aan de inhoesmachine. Een ander voordeel is dat er minder materiaal voor de productie van de hoezen zelf nodig is.

Omdat het bovenblok en de Hortilock beiden van polypropyleen zijn gemaakt worden, na gebruik, de Hortilocks samen met de bovenblokken ingezameld door Van der Windt om te worden gerecycled tot nieuwe producten zoals bijvoorbeeld bloemenemmers.

Bufferstation vullen
Berry Mauritz verwacht veel belangstelling van potplantenkwekers voor het gepatenteerde systeem. 'De winst is het grootst bij bedrijven met één soort teelt. Dan vul je aan het begin van de dag het bufferstation en heb je er verder geen omkijken meer naar. Ook voor een bedrijf met meerdere teelten is het rendement fors.' De Hortilock kan worden gebruikt in combinatie met alle soorten potplantenhoezen.

In stand nr. 17.3 zal Van der Windt/Olsthoorn Verpakkingen het Hortilock-systeem demonstreren. De FloraHolland Trade Fair Aalsmeer wordt gehouden van 6 tot en met 8 november.

Voor meer informatie:
Van der Windt Verpakking BV
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
Telefoon: +31(0)174 636 111
www.vanderwindt.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven