De arbeidsmarkt anno nu

De arbeidsmarkt staat in relatie met de economie. Als het in de economie minder gaat, is de arbeidsmarkt het eerste die dat zal voelen. Ondernemers zijn afhankelijk van de koopkracht van consumenten. Hetzij direct, hetzij indirect. Bij een groeiende economie is er meer ruimte voor uitbreiding, innovatie en ontwikkeling en dus ruimte voor medewerkers. Momenteel zit de economie in Nederland in een laagconjunctuur waarin deze kansen veelal minder zijn. De doeltreffende werkwijze van AgroPeople kan een onderneming juist in deze laagconjunctuur van dienst zijn.

Wanneer dient de tijd van hoogconjunctuur zich weer aan?

Uit de huidige cijfers van het CBS (centraal bureau voor statistiek) blijkt dat het aantal vacatures laag te noemen is en daarentegen het aantal werkzoekenden zeer hoog. Onderstaande grafiek geeft een beeld van de werkloosheid ten opzichte van het aantal banen:Gelukkig leven we is een wereld die getekend is door conjunctuurbewegingen om een trend heen. Hoogconjunctuur en laagconjunctuur wisselen elkaar af. Zie figuur hierboven.

Dat betekent dat er wat er ook gebeurt, betere tijden zullen komen. Wanneer dat dat zal zijn kan niet voorspeld worden, maar dat we deze tijd tegemoet komen is een zekerheid.

Als je in deze tijd van recessie en bezuinigingen op zoek bent naar een kandidaat wordt je overspoeld met sollicitaties. Als je op zoek gaat naar een baan, ben je één van de 100. Maakt het jezelf gemakkelijk en gebruik de voordelen van een arbeidsbemiddelingsbureau zoals AgroPeople.

AgroPeople is specialist in de werving en selectie van hbo- en wo-opgeleiden in de agribusiness en tuinbouw. AgroPeople biedt hulp in tijden van laagconjunctuur! Bent u als ondernemer klaar voor de hoogconjunctuur?

Een arbeidsbemiddelaar kan je zowel in hoog- als laagconjunctuur ondersteunen. Hij of Zij staat dichterbij zowel de ondernemer als de werkzoekende. Een match maken wordt zorgvuldig gedaan, zodat de kans van slagen groter wordt. AgroPeople is zo'n bemiddelaar die volgens een zorgvuldig stramien werkt:
  • door een persoonlijke benadering en intake kennen we de organisatie en de persoonlijke kwaliteiten van de kandidaten;
  • naast de inhoud van de functie kennen wij ook de werkvloer;
  • we weten of men past binnen de functie en of de kandidaat zicht thuis voelt in uw bedrijfscultuur;
  • je hoeft geen brief te schrijven, wij maken een persoonlijk passende profielschets voor jou;
  • de kandidaten die voorgesteld worden zijn ook daadwerkelijk passend, interessant en de moeite waard op een gesprek mee aan te gaan.
  • Als kandidaat ben je niet één van de 100 sollicitanten en als ondernemer wordt je niet overspoeld met nutteloze sollicitaties.

Onze kandidaten ademen de sector, kennen hun vak en passen ook echt binnen uw organisatie! De ondernemingen waarvoor wij werken hebben hun naam in de sector reeds gemaakt, ze zijn vooruitstrevend, stellen hoge eisen en hebben een no nonsens mentaliteit! Ons motto: De juiste combinatie maakt het succes.
Voor meer informatie:

Ellen Roubos
e.roubos@agropeople.nl
06-55982477
www.agropeople.nl .


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven