Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouwmissie Japan in volle gang

Momenteel is er een Nederlandse tuinbouwhandelsmissie op bezoek in Japan. Twaalf Westlandse bedrijven bezoeken onder leiding van Sjaak van der Tak, Rob Baan en Cindy Heijdra diverse Japanse bedrijven. Via Twitter zijn hun belevenissen te volgen.

Op het programma staat onder meer een tweedaags bezoek aan de prefectuur Miyagi, dat op 11 maart 2011 door de tsunami werd getroffen en waar de prefectuur nu de tuinbouw probeert te ontwikkelen. In Sendai in Japan wordt 35 hectare moderne tuinbouw gerealiseerd op initiatief van het Nederlandse tuinbouwbedrijfsleven. Westlandse ondernemers zijn de drijvende kracht achter de wederopbouw van dit gebied, dat door de tsunami veel schade opliep.





Kickoff handelsmissie Japan door Sjaak van der Tak, Rob Baan en Cindy Heijdra op NL residentie.


Na een lunch met sushi, stokjes en zittend op tatamimatten. Kan het Japanser... ? (twitter Cindy Heijdra)



De houding t.a.v Nederlandse tuinbouw is in Japan dank zij "onze" reis zeer positief. Eerste kas staat! (Twitter Rob Baan)


Westlandse delegatie in tsunamigebied Sendai. Golven van 6m verwoestten het land, biedt kans voor tuinbouw, schrijft Burgemeester Sjaak van der Tak.


In het gebied is met overheidsgeld een Westlands warenhuis gemaakt. "Van belang om de teelt te begeleiden."




Met tuinbouw handelsdelegatie bij Japanse tomatenteler met Nederlandse kas: teeltadvies ter plekke (twitter Cindy Heijdra)



De tuinbouw handelsmissie op bezoek bij Japanse aardbeienteler (twitter Cindy Heijdra)


En momenteel is het matchmaking in volle gang. (twitter NCHNL)

De rest van het programma vindt plaats in Tokio en omgeving, waar een bedrijfsbezoek afgelegd wordt, een bezoek wordt gebracht aan de land- en tuinbouwbeurs Agro-Innovation Japan 2013 en een Japan-Nederland tuinbouwseminar en netwerkreceptie georganiseerd wordt. De handelsmissie duurt nog tot 25 oktober.

Publicatiedatum: