De BoereGoed Volkskas onderwijst over gezonde voeding.

De BoereGoed Volkskas onderwijst over gezonde voeding. Wij doen dit niet alleen omdat we het belangrijk vinden dat mensen een plek hebben waar zij bij elkaar kunnen komen en gezellig met elkaar bezig kunnen zijn, maar vooral ook omdat wij vinden dat er veel te weinig aandacht is voor gezonde voeding en de manier waarop duizenden boeren en tuinder dagelijks in de weer zijn om die gezonde producten te telen.

In de BoereGoed Volkskas worden daarom door een grote groep vrijwilligers diverse soorten groenten geteeld, zoals bloemkool, kousenband, Surinaamse pepers, pompoenen, snijbonen, paprika's, aubergine, komkommers, tomaten aardbeien diverse koolsoorten, koolrabi, sla, andijvie, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De groep vrijwilligers bestaat uit een zeer gevarieerde groep enthousiastelingen waaronder gepensioneerde tuinders, vrachtwagen chauffeurs, communicatie medewerkers, maar ook moeders met kleine kinderen, studenten en mensen met een drukke baan die zo af en toe eens met belangrijkere dingen in de weer willen zijn. Want dat staat voor alle betrokkenen als een paal boven water "de kwaliteit van het voedsel dat wij tot ons nemen is heel erg belangrijk". Bij de Boeregoed Volkskas ligt de nadruk dan ook op gezonde voeding, maar daarnaast moet het ook vooral leuk zijn en willen we de verantwoording voor het telen en eten van gezonde voeding ook bij de mensen zelf neerleggen.Een belangrijk onderdeel van het hele concept is daarom ook het uitnodigen van kinderen en hen spelenderwijs leren over gezonde voeding. De mensen bij BoereGoed vertellen de kinderen over hoe de groenten geteeld worden, waarom dat zo gebeurt en hoe zij dit zelf thuis of in de klas ook kunnen doen. Maar een belangrijk deel van de boodschap die zij meekrijgen, is dat zij zelf ook verantwoordelijk zijn voor wat zij eten. De kinderen kunnen proeven van allerlei lekkere producten zoals de heerlijke ' Vitalientje' tomaatjes, snack komkommertjes, stukjes bloemkool, aardbeien en ga zo maar door. Regelmatig staat er ook een pan soep klaar, gemaakt van de zelf geteelde tomaten, paprika's, pompoenen of courgette, allemaal om te laten zien hoe eenvoudig en lekker het kan zijn om gezond te eten.

Om aan te geven hoe er bij de BoereGoed Volkskas gedacht wordt over kennis overdracht over gezonde voeding hebben zij de kinderen van groep 6 van de Achtsprong in De Lier uitgenodigd en ter illustratie de onderstaande foto gemaakt. Hopelijk draagt deze foto er aan bij om de politiek duidelijk te maken dat er geen torenhoge budgetten nodig zijn om kinderen te leren over gezonde voeding, maar dat je met een gezonde dosis enthousiasme en inzet van vrijwilligers heel eenvoudig heel veel kunt bereiken.

De BoereGoed Volkskas wordt mede ondersteund door:
Agro AdviesBuro; Arend Sosef; Bas van Buren; Beekenkamp; Loswal De Bonnen; Bekers berries; Royal Brinkman; De Ruiterseeds; Hans van der Meijs Koelcellen; JB Systems; Panorama Studios; Priva; Rijk Zwaan; Rabobank ZH midden; Royal Pride Holland; Stolze Techniek; van Dongen; Van Iperen; Van Rooy draadproducten; VB Group; Vitaal telen; Vreugdenhil; Vitaal telen; Werkgroep.nl

Vindt u het ook belangrijk dat wij zoveel mogelijk kinderen vertellen over het belang van gezonde voeding en wilt u de BoereGoed Volkskas ondersteunen, mail dan naar info@Boeregoed.nl

 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven