Prominent goed voorbereid op de toekomst op het gebied van kennis & innovatie

Kennis en innovatie staan hoog in het vaandel bij Telersvereniging Prominent in De Lier. Door intensieve samenwerking tussen de telers, wordt continu nieuwe kennis opgedaan en ervaringen gedeeld over het telen van tomaten.

Qua innovatie heeft Prominent niet stil gezeten. Onlangs is het Prominent Innovatie Budget opgericht om onderzoek in de toekomst veilig te stellen. De kennis die beschikbaar komt vanuit deze onderzoeken, is direct beschikbaar voor de leden van Prominent en zodoende kunnen zij een nog beter product telen.

Om de ontwikkelingen op het gebied van kennis & innovatie nauw te volgen en deze zaken binnen Prominent up-to-date te houden en toe te passen, is er een manager kennis & innovatie aangesteld. Daarnaast is de werkgroep Kennis & Innovatie opgericht.

Opleidingscentrum
Eén van de taken van de werkgroep is het toezien op het opleiden van nieuwe medewerkers. Zij worden namelijk voordat hun werkzaamheden aanvangen, opgeleid bij het opleidingscentrum Prominent Groeneweg I. Zodra ze de werkzaamheden in de kas goed beheersen, worden ze ingezet bij de telers. Zo weten we dat onze ondernemers beschikken over goede medewerkers.

Greenhouse Academy
Daarnaast is enkele maanden geleden de Prominent Greenhouse Academy opgericht. Dit initiatief is bedoeld om medewerkers van internationale teeltbedrijven een opleidingsplek te bieden binnen onze praktijkbedrijven, zodat zij kennis vergaren over onze manier van werken. Dit versterkt de positie van Prominent in de mondiale glastuinbouw, omdat hier vaak internationale samenwerkingen uit ontstaan.

Prominent is hierin uniek. Onze bedrijven zijn voorbereid op de toekomst door de aandacht die gegeven wordt aan kennis en innovatie.

De afzet van de producten van onze leden verloopt via Coöperatie DOOR u.a.

Meer informatie?
Indien u meer informatie wenst, neemt u dan contact op met Prominent of check de site www.prominent-tomatoes.nl.



Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven