Kwekerij De Waterweg en Plantenkwekerij Leo Ammerlaan;

Planten al tijdens de opkweek behandelen met Pentakeep

Bij Kwekerij De Waterweg van Kees Ammerlaan in Pijnacker wordt al sinds 3 seizoenen Pentakeep gebruikt op 7,4ha paprika. Kees Ammerlaan merkt dat de planten gedurende het hele seizoen vitaler zijn waardoor meer en zwaardere vruchten groeien.

Dit jaar werd gestart met een volgende stap; het toedienen van Pentakeep tijdens de opkweek van de jonge paprikaplanten. Bij Plantenkwekerij Leo Ammerlaan werd door teeltmanager Dick Haring Pentakeep toegediend op een kwart van de totale partij, gewoon mee met de normale gewasbehandeling. "Je zag ze zo staan" zegt Haring. ''De met Pentakeep behandelde planten hadden meer body en groter blad."


Pentakeep adviseur Bas van Schie bij kwekerij De Waterweg in Pijnacker

Omdat de proef bijzonder geslaagd is zal in 2014 de gehele partij planten voor Kwekerij de Waterweg worden behandeld met het voedingssupplement. Door planten al vanaf dit vroege tijdstip te behandelen, is er meer longinhoud waardoor ook de eerste zetting makkelijker plaatsvind. Bij de plantenkweker worden de jonge planten 3x behandeld met Pentakeep, bij de teler wordt dezelfde setting nog twee keer herhaald, daarna wordt gestart met de reguliere druppeling. Kees Ammerlaan kijkt uit naar de nieuwe teelt waarin 100% van de jonge planten al tijdens de opkweek behandeld gaan worden met Pentakeep.

Het middel bevordert de fotosynthese, hierdoor gaat de droge stofproductie omhoog, worden pieken en dalen in het kasklimaat beter opgevangen en neemt ook de weerbaarheid tegen schimmels als meeldauw en botrytis toe.Aminolevulinezuur (5-ALA)
5-ALA is één van de aminozuren die van nature in planten voorkomen. 5-ALA speelt een belangrijke rol in de synthese van bladgroen. Door het verhogen van het gehalte van dit aminozuur kan een plant meer bladgroen maken. Daardoor gaat de fotosynthese omhoog en neemt de plant meer water en voedingselementen op. De productie en de weerbaarheid nemen toe. Pentakeep bevat het 5-aminolevulinezuur (5-ALA), daardoor stimuleert het de groei en ontwikkeling van het gewas. Het middel bevat ook meststoffen, deze zijn nodig om dit aminozuur stabiel te houden en om als meststof geregistreerd te kunnen zijn. Het middel kan als bladbemesting of via de voedingsoplossing worden toegediend.

Voor meer informatie over Pentakeep of een gratis proef?
Pentakeep
Coenecoop 142a
2741 PE Waddinxveen
0182-769117
info@pentakeep.nl
www.pentakeepgroenten.nl
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven