Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jan van Heijningen: "We lopen tien jaar voor op wat gemiddelde consument ervaart"

Zadenverkoop Eminent Seeds verdubbelt jaarlijks

Tholen - Tijdens de PMA in New Orleans presenteerden Jan van Heijningen en Joke Kras van Eminent Seeds de nieuwste specialty-rassen voor de wereldwijde glasgroententeelt. Het bedrijf kan inmiddels voldoende zaad aanbieden voor de commerciële teelt van zo'n vijftig verschillende exclusieve glasgroenten. "Vanuit onze kwekerij zijn we vijftien jaar geleden een commercieel zaadveredelingsbedrijf gestart. We hebben zo'n tien jaar tijd nodig gehad om kennis op te doen en commerciële rassen te ontwikkelen en sinds drie jaar zijn we gestart met de zaadverkoop. Het volume is de laatste jaren telkens verdubbeld!"


Joke Kras en Jan van Heijningen

De nieuwe catalogus van Eminent Seeds laat dan ook een ruime keuze aan variëteiten zien die zich onderscheiden in vorm en kleur. Op de vraag of mensen al die nieuwe variëteiten niet beu raken, antwoordt Jan: "Mensen zijn het nooit zat. Wat wij als normaal zien, is voor een hoop mensen een verrassing. Wij lopen tien jaar voor op wat de gemiddelde consument ervaart. Hier in de Verenigde Staten is er nog geen enkel teeltbedrijf dat zich puur op de specialty's richt, maar dat gaat zeker wel komen. Alle grote jongens hebben al commerciële proeven staan van onze rassen in hun kassen."

Zo signaleert Jan de laatste jaren een forse stijging in de cherrytomatenmix, bestaande uit roze, groene, paarse, rode, bruine, gele, oranje en witte cherrytomaten,, aangevuld met de groene en rode tijgersoorten. "Binnen de paprika's verdubbelt het areaal van de baby-puntpaprikaatjes bijna jaarlijks. Een andere grote ontwikkeling is die van de eerste hybride habanero. Dat is een grote toevoeging van ons assortiment voor de toekomst. Met de hybride habanero wordt minstens een productiestijging van 30% gerealiseerd en op sommige plekken zelfs 50%."

Voor meer informatie:
Eminent Seeds
ABC Westland 118
2685 DB Poeldijk
T: 0174 445577
F: 0174 445579
info@eminentseeds.nl
www.eminentseeds.nl