Miljoen kassen in Chinese stad Shouguang

Shouguang, een stad in de Chinese provincie Shandong, is met een miljoen kassen een grote producent geworden in de tuinbouw. In Spanje wordt de streek al het "Chinese Almeria" genoemd. 

Koppert, een Nederlandse multinational met vestigingen in Almeria en gespecialiseerd in biologische productie, heeft een nieuw hoofdkantoor geopend in Beijing en distributiecentra in de provincie Shandong. Cristóbal Fábrega, technicus bij Koppert, reist om de twee weken naar de Chinese stad om een oogje te houden op de voedselveiligheid in de streek. 

"Het is een interessant nieuw gebied," zegt hij. "Enerzijds is er veel technische vooruitgang, anderzijds gebeurt nog veel op traditionele teeltwijzen. Telers zijn voornamelijk familiebedrijven en ze geven weinig informatie aan elkaar door. Dat willen we veranderen."

In die zin is er ook sprake van een uitwisseling. De ervaringen in China worden weer gedeeld met Almeria. Een plaatselijke werknemer van Koppert, Xueshi Zhang, laat weten: "Almeria heeft een zeer geavanceerde technologie en we leren daar veel van. Anderzijds is er genoeg motivatie in Almeria om de voedselveiligheid nog meer te verbeteren."

Van export uit Shouguang is nog geen sprake : bijna 100% is voor lokale consumptie. 


Bron: Lavozdealmeria


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven