2006 – 2013

7 jaar PDI Slip-In systeem: een update

Iets meer dan 7 jaar geleden heeft PDI zichzelf een paar vragen gesteld.
Hoe zorgen we ervoor dat schermdoeken schoner blijven? Hoe zorgen we ervoor dat we veiliger kunnen werken? Hoe zorgen we ervoor dat het wisselen van schermdoeken sneller en gemakkelijker kan? Hoe zorgen we ervoor dat doeken beter dichtzitten? En hoe krijgen we het doekpakket nog kleiner? Het antwoord op al deze vragen was het PDI Slip-In systeem.
In 2006 geïntroduceerd, toen nog met confecties aan beide zijden van het doek en was in dat jaar goed voor een kleine 50 hectare. Anno 2013 weten we dat die confecties aan de doeken niet datgene bracht waar we naar toe wilden. De confecties zelf bleken erg bewerkelijk en logistiek gezien (om het doek op de tuin te krijgen) was het ook erg lastig. En, misschien wel het belangrijkste, het wisselen van de doeken was nog steeds veel werk. Het "oude doek" met confecties, kon immers niet opgerold worden. Dit betekende dus eigenlijk dat het systeem met confecties alleen maar optimaal werkte tijdens de nieuwbouw en niet tijdens het doek wisselen. Tijd om de denk-tank in te gaan en in 2008 kwam Slip-In versie 2.0

Confectioneren was hierbij niet nodig. Dankzij een plat bandje, door de fabrikant van het doek tijdens de productie in het doek verwerkt, komt het wisselen van het doek gewoon aan op rollen. Precies zoals we het altijd al gewend waren. Wisselen bleek nu ineens wel veel sneller te kunnen. Je bindt de nieuwe baan aan de oude en rolt het oude doek "gewoon"weer op. Dit maakte het systeem geschikt voor meerdere soorten. Slip-In versie 2.0 was in dat jaar gelijk goed voor 80 hectare.

Zelfs in 2013, wat toch bekend staat als een "lastig" jaar, gaat PDI 100 hectare doek intrekken op deze manier. Ook van records zijn wij niet vies. De teller staat nu op 46.000 m2 per dag "slippen"!

Voor meer informatie over het PDI Slip-In systeem:
Peter Dekker Installaties BV
www.pdinl.com
info@pdinl.com
+31 174 629 444


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven