Nationaal voedingsdebat; praten over gezonder eten is mooi, doen is beter!

Horen, zien en ervaren dat gezond eten ook lekker en betaalbaar kan zijn. Daarvoor staat de Initiatiefgroep Nationaal Voedingsdebat (INVD) die sinds februari van dit jaar actief is. Inmiddels staat een tweedaags spraakmakend evenement in de steigers op 1 en 2 november aanstaande.

Wetenschappers, producenten van verse groenten en fruit, voedingsdeskundigen, bewegingsspecialisten, zorgverleners, ondernemers, vooraanstaande politici, medisch specialisten, verzekeraars en topkoks: ze zijn er allemaal. Zij zijn letterlijk en figuurlijk de 'smaakmakers' van een breed opgezet debat op vrijdag en zaterdag. Een debat dat verder gaat dan alleen praten over gezonder leven.

Een initiatief, vanuit het bedrijfsleven in de vers sector, dat ondersteund wordt door overheden, bedrijfsleven, branche-organisaties en deskundigen uit de voedingssector, waaronder ook Koppert. Want gezonde voeding en voedselveiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Koppert zal dan ook terug te vinden zijn op de versmarkt. Daar leggen we graag uit hoe hommels, sluipwespen, roofmijten, nuttige schimmels en bacteriën dagelijks bijdragen aan gezonde gewassen. En hoe telers daardoor minder afhankelijk zijn van chemische middelen, zodat een ieder zorgeloos kan genieten van de lekkerste groente en fruit. Ook zal Dhr. H.P.P. Oosthoek (lid van de hoofddirectie Koppert Biological Systems) zijn medewerking verlenen met een speech in een van de speakers corners.


Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS): "We weten ook allemaal hoe lastig het kan zijn om elke dag netjes 2 ons groente en twee stuks fruit te eten. Daar kunnen we samen dus nog veel bereiken. Ik vind het daarom een goed initiatief vanuit het bedrijfsleven om heel concreet te kijken – samen met overheden – hoe de gezonde keuze zo makkelijk mogelijk gemaakt kan worden en te bevorderen dat mensen meer groente en fruit eten."

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ): "Je kiest met je vork voor een duurzame wereld. Voedselproducenten zijn druk bezig om op een verantwoorde manier gezond voedsel te produceren. Het is aan de consumenten om dat te steunen door juist die producten te kopen.''


Voor het volledige programma klik hier.
Locatie: ABC Westland in Poeldijk.

Voor een overzicht van de huidige deelnemers, klik hier.

Wilt u ook graag meedoen of een bijdrage leveren aan dit bijzonder gezonde evenement? Stuur een e-mail.

Dit event zelf bezoeken? Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan tot 26 oktober. U ontvangt op maandag 28 oktober per mail een bevestiging.

Voor meer informatie: www.nationaalvoedingsdebat.nl.


Bron: Koppert

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven