Open Dagen bij Visser: Snap systeem en V-tray Systeem

Sinds 1967 ontwikkelt Visser nieuwe producten om de efficiëntie in de kas te verbeteren en te innoveren. Visser wil graag een betrouwbare partner zijn in het ontwikkelen van slimme, innovatieve en solide bedrijfsoplossingen.
Samen met toonaangevende tuinbouwbedrijven heeft Visser daarom de afgelopen jaren opnieuw gewerkt aan totaal nieuwe concepten voor zowel jonge planten als potplanten.

Jonge planten
Visser introduceert het volledige nieuwe 'Snap systeem'. Met dit systeem kunnen alle soorten stekken automatisch worden verspeend. De stekken worden direct na de oogst geplaatst in strips van biologisch afbreekbaar plastic en verstuurd naar het rooting station. Aldaar wordt met de nieuwe PC22- Transplanter telkens een cel van de strip afgezaagd en met cel en al in de pot gezet.

De cel wordt in zijn geheel in de pot gezet. Planten worden vanaf de onderkant benaderd, waardoor planten met veel blad, ongewortelde planten of kwetsbare planten eenvoudig verspeend kunnen worden.
Ook het nieuwe V-tray systeem wordt met de Open Dagen geïntroduceerd. Dit is tevens een 'strippen systeem'. Door het ontwerp van de speciale strip kunnen de planten van onderaf worden opgestoken en aan de zijkant van de kluit worden beetgepakt. Door het vrijmaken van de plant wordt het mogelijk om planten die snel beschadigen, zoals begonia's, eenvoudig te verspenen. Ook planten die moeilijk wortelen of veel blad hebben, kunnen nu eenvoudig worden opgepakt. Met de V-tray PC21 Strip Transplanter kunnen verschillende kleuren planten tegelijkertijd ingevoerd worden, waarmee hanging baskets en trays automatisch geplant kunnen worden. Lees hier alles over het V-tray systeem.Potplanten
Zet potplanten op een schoteltje water met een touwtje in de pot en ze hebben altijd genoeg water. Volgens deze 'grootmoeder wijsheid' heeft Visser I.T.E., samen met het Amerikaanse bedrijf Costa Farms, het concept 'Waterwick' ontwikkeld. In dit concept wordt het plaatsen van het touwtje in de binnenpot voor het eerst geautomatiseerd. Het touwtje leidt naar een waterreservoir in de speciaal ontworpen overpot. Dit concept is reeds gelanceerd in Amerika en komt nu naar Europa! Lees hier alles over Waterwick! Kijk hier naar de film over waterwick op de site van Costa Farms


Visser nodigt u van harte uit om alle innovaties te komen bekijken van 6-8 november. Naast de hoofd innovaties, zijn talloze verbeterde producten, nieuwe machines en vertrouwde Visser lijnen te bekijken en te ervaren.

Voor meer informatie:
Visser
Mijlweg 18
3295 KH 's-Gravendeel
Nederland
www.visser.eu
Tel: +31 (0) 78 673 9800
Fax: +31 (0) 78 673 3434
E-mail: sales@visserite.com
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven