Data bekend voor basiscursus plantsapmeting

Plantsapmetingen geven op een snelle en accurate manier de huidige opname van nutriënten in de plant weer. Om hier meer inzicht in te krijgen, biedt NovaCropControl u de mogelijkheid om een basiscursus plantsapmeting te volgen. Een meting levert veel cijfers en informatie op en er zijn verschillende interacties tussen de mineralen in de grond en in de plant. Hoe gaat u daar mee om?Waarom een cursus?
Met een sapmeting worden 21 parameters geanalyseerd, die allen iets vertellen over de ontwikkeling van de plant. Als er van een teelt een aantal opeenvolgende metingen zijn uitgevoerd, levert dat behoorlijk veel cijfers en informatie op. Daarnaast spelen er verschillende interacties tussen de mineralen in de grond en in de plant. Het vergt enige ervaring om dan tot een juiste interpretatie van de analyses te komen.

Inhoud van de cursus
De bijeenkomsten zijn opgedeeld in vollegrondsteelt of substraatteelt. Bij grondteeltbijeenkomsten wordt de bodemkwaliteit als structuur, beworteling meegenomen. Bij de substraatteeltbijeenkom meer voorbeelden gebruikt waar giet- en drainwater meespelen bij de beoordeling van de plantsapmetingen. De basis is bij beide cursussen hetzelfde.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
· Functies van elementen
· Lezen van een rapport (beoordelen van cijfers)
· Juiste bemonstering
· Interacties tussen mineralen (kation- en anionbalans)
· Voorraad in de plant (jong t.o.v. oud blad)
· Metingen in de tijd volgen:

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor een van de cursussen op www.novacropcontrol.nl/cursus. Na uw aanmelding ontvangt u per e-mail binnen enkele dagen een bevestiging van uw deelname. Indien u voor een groep van minimaal 10 personen in wilt schrijven, kan er een aparte bijeenkomst voor u ingepland worden.

Naast de basiscursus bieden wij ook een gevorderdencursus aan. Om deze te volgen dient eerst de basiscursus bijgewoond te worden

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?

Meer informatie
Bekijk de website www.novacropcontrol.nl
Stuur een mail naar info@novacropcontrol.nl
Of bel vrijblijvend +31(0)135902864


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven