aardbeientelers nemen kas Sunny Tom over

Volgend jaar aardbeien in Greenportkas

Tholen - In de Greenportkas van Sunny Tom worden volgend jaar aardbeien geteeld. De Venlose ondernemers Marcel Dings en Peter van den Eertwegh nemen de kas van het failliete bedrijf over. Dings en van den Eertwegh telen momenteel op de bedrijven Dings aardbeien (2 ha) en Brookberries (6 ha). Beide bedrijven zijn aangesloten bij Fossa Eugenia.

De overgenomen kas, gelegen in Venlo, wordt de komende maanden geschikt gemaakt voor de aardbeienteelt. Het gaat onder andere om de Greenportkas (3.5 ha) die in 2007 werd gerealiseerd. Dit is één van de eerste kassen in Nederland die is gebaseerd op de principes van de semi-gesloten kas met warmtekoudeopslag (wko). Deze installatie maakt ontvochtigen en koelen mogelijk, en is voorzien van een vernevelingsinstallatie en assimilatiebelichting. Via aquifers wordt op 90 meter diepte warmte en koude opgeslagen om de kas te verwarmen en te koelen. Door het bedrijf wordt ook een zorginstelling en zwembad verwarmd.

Marcel Dings en Peter van de Eertwegh zijn bekend met innovatieve teeltwijzes: eerder werd er bij Dings Aardbeien onderzoek gedaan met een Aircokas-installatie (voorzien van mechanische koeling, een hoge druk mistsysteem en verticale ventilatoren). Ook de kassen van Brookberries zijn aan de hand van deze technieken ontworpen.

De tweede kas van Sunny Tom, 1,2 ha in Belfeld, staat nog te koop. Deze kas werd al voor het faillissement van het bedrijf (begin augustus) aangeboden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven