Pompoenen uithollen en soep maken in de Boeregoed Volkskas

Bij de Boeregoed Volkskas in De Lier worden in oktober volop pompoenen geoogst. In aanloop naar het feest van Halloween organiseert de bijna welbekende Nel op maandag 21 oktober en dinsdag 22 oktober rondom die pompoen een gezellige activiteitenochtend. Kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar zijn van 09.00 tot 12.00 uur van harte welkom in de kas aan het Woudtzicht 21 om van die grote oranje pompoenen uit te hollen en om te vormen tot sfeervolle Halloween-lantaarns. Het vruchtvlees dat overblijft, wordt gebruikt voor het maken van een overheerlijke pompoensoep.

Misschien is het voor de kinderen een goed idee om vooraf te bedenken hoe de pompoenlantaarn eruit moet gaan zien. Inspiratie voor de lantaarn en ook de geschiedenis van Halloween is o.a. te vinden op www.halloweenpompoenen.nl. Tijdens het uithollen en uitsnijden van de pompoenen kunnen de kinderen elkaar ook griezelverhalen vertellen om in de stemming van het Halloweenfeest te komen dat op 31 oktober wordt gevierd. Met zo'n door jezelf gemaakte pompoenlantaarn maak je op dat feest natuurlijk helemaal 'de blits'.


Deelname aan deze herfstactiviteit in de Boeregoed Volkskas kost 5 euro. Nel verwacht verder dat de kinderen zelf een lepel meenemen om de pompoen uit te hollen en ook een scherp mesje, een waxinelichtje, een soepkom en een diepvriesdoosje met als doel dat de familie thuis ook een beetje van de soep mee kan proeven. Het aantal plaatsen aan tafel is beperkt (8) dus meld je snel aan via https: www.facebook.com/Boeregoed/events of via mail Marielle@boeregoed.nl.


Over Nel
Nel heeft 30 jaar in het basisonderwijs gewerkt en daarna een speelgoedwinkel gehad. In 2011 heeft ze het roer omgegooid en is begonnen met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Ze zet spelen daarbij centraal. Met elkaar spelen is elkaar ontmoeten, is samen leren, is samen plezier hebben. Nel vindt het leuk om in de Boeregoed Volkskas activiteiten voor kinderen te organiseren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven