Geïntegreerde persstraat F. Hoffmann verdrievoudigt productieaantallen buisrailsysteem van Meteor Systems

F. Hoffmann te Zwijndrecht heeft voor Meteor Systems een complete persstraat geleverd waarmee het bedrijf de productie van onderdelen voor buisrailsystemen heeft weten te verdrievoudigen. De persstraat, die speciaal werd ontwikkeld voor deze specialist in irrigatie-, teelt- en hijssystemen voor de Nederlandse en internationale glastuinbouw, omvat een 200 tons OTI portaalpers, een Strega afwikkelhaspel/richtcombinatie en een rollenaanvoerapparaat eveneens van fabrikaat Strega. De pers is voorzien van een volg/snij/zet-stempel dat speciaal voor de persstraat werd ontwikkeld.
 
Meteor Systems is internationaal een belangrijke leverancier van systemen voor de glastuinbouw. Eén van de vele producten die het bedrijf levert, is een buisrailsysteem dat de basis vormt voor buizen ten behoeve van verwarming van en transport in de kas.

De basis van het buisrailsysteem is een buisrailsteun die de ondersteuning vormt voor de verwarmingsbuizen waarop eveneens karren rijden. Hierin kunnen bijvoorbeeld geplukte tomaten worden verzameld. De grondplaat van de steun is gerolvormd en heeft aan weerszijden twee verhogingen die de grondplaat extra steun geven. Tussen deze verhogingen zijn twee staanders geklonken. Deze kokervormige staanders zijn aan de bovenzijde open en half rond gestanst. In de opening aan de bovenzijde kan een inzetstuk worden geplaatst dat de uiteindelijke buisrails ondersteunt en fixeert. De staanders zijn vervaardigd van 1,5 mm dik verzinkt bandstaal en worden geleverd in een groot aantal varianten.

Toen de behoefte bestond om de productie hiervan te automatiseren, bleken de bestaande machines hier niet aan te kunnen voldoen. Meteor Systems benaderde daarom de firma F. Hoffmann die met een pasklare oplossing kwam. Deze werd in overleg met Meteor Systems en de gereedschapmakerij verder uitgewerkt en geïmplementeerd. Mede dankzij de zo ontwikkelde automatische productiemethode, wist Meteor Systems als enige leverancier het TÜV-keurmerk voor haar buisrailsteunen te verkrijgen.

De oplossing bestaat uit een OTI portaalpers met twee drijfstangen en automatische slagverstelling. De perstafel heeft een afmeting van 1600 x 900 mm. De stoter is voorzien van pneumatische balanscilinders, die de mechanische speling opheffen en daarmee het gewicht van de stoter tijdens de slag compenseren. De balanscilinders zijn voorzien van zelfstandige tanks voor luchtopslag, die een constante druk garanderen.

Voor bediening van de pers is deze uitgevoerd met een bedieningsterminal van het type Siemens ST 314 2DP voor snelheidsregeling, stoterinstelling, automatische slagverstelling, programmeren van de elektrische nokken, perskrachtmeting, stempelbeveiliging en beveiligingssysteem.

Het bandmateriaal wordt aangevoerd met behulp van een Strega afwikkelhaspel-richtcombinatie, type ORK 50/500/80/7 EM-S en rollenaanvoerapparaat, type TYPE VP 100/500 NC-S van Strega.

De afwikkelhaspel heeft een maximale draagkracht van 5.000 kg en leent zich voor bandmateriaal met een breedte van 20 - 500 mm. De richtmachine is voorzien van zeven richtrollen en wordt via een Siemens frequentie-omvormer aangedreven door een zelfregelende aandrijving met wegmeetsysteem en bandlusbesturing met ultrasoonsensor.

F. Hoffmann B.V. voert een veelzijdig en veelomvattend programma speciaalmachines en gereedschappen ten behoeve van spaanloze plaatbewerking.

Meer informatie:
F. Hoffmann B.V.
Gildenweg 25-35, 3334 KC Zwijndrecht
T. 078 - 610 2388
F. 078 - 610 3255
E. info@hoffmann-machines.nl
W. www.hoffmann-machines.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven