Internationaal onderzoekscentrum van PlantLab en Syngenta in ’s-Hertogenbosch

Het Bossche bedrijf PlantLab bouwt in de Bossche De Gruyterfabriek een nieuw hoofdkantoor. Onderdeel hiervan is een hoogwaardige R&D faciliteit ten behoeve van de in Zwitersland gevestigde multinational Syngenta. Op korte termijn wordt een bedrag van ongeveer € 9 mln geïnvesteerd. De eerste fase van het nieuwe hoofdkantoor moet uiterlijk 1 april 2014 in bedrijf zijn en biedt plaats aan 35 medewerkers. De NV BIM verkoopt voor dit doel een deel van De Gruyterfabriek aan PlantLab.

In juni 2013 hebben PlantLab en Syngenta een langlopende samenwerkingsovereenkomst gesloten. Sindsdien hebben PlantLab intensief gezocht naar nieuwe huisvestings. Hierbij zijn zij uitgekomen op De Gruyterfabriek.. De Gruyterfabriek biedt volgens PlantLab de beste mogelijkheid om het onderzoekscentrum te realiseren, en is bovendien direct beschikbaar. De nabijheid van de Food & Health Campus en de uitstraling van de stad 's-Hertogenbosch ondersteunen de keuze van PlantLab en de instemming met die keuze van Syngenta.

PlantLab krijgt in De Gruyterfabriek in totaal 20.000 m2 vloeroppervlakte ter beschikking. Dit biedt PlantLab de mogelijkheid haar beoogde groei de komende jaren op die plek te realiseren. PlantLab rekent erop dat het op termijn ook in andere sektoren samenwerkings-overeenkomsten sluit, daarbij kan gedacht worden de productie van medicijnen, (bijzondere) voeding en cosmetica.

Voor 's-Hertogenbosch is de vestiging van PlantLab en haar partner Syngenta van strategisch belang: het economisch agri- & foodcluster wordt beter zichtbaar, de positie van de HAS Hogeschool wordt versterkt en de ontwikkeling van De Gruyterfabriek krijgt een nieuwe impuls.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven