Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BP de Lange Nederlandse partner in verkoop

Egypte: Groter volume sperziebonen bij Helwan Export

Helwan Export, een van de grootste exportbedrijven in Egypte, is dit jaar gestart met het gebruik van Controlled Atmosphere (CA)-verpakkingen voor sperziebonen. De stap valt samen met een productiestijging om aan de toegenomen vraag te voldoen.



"We hebben dit jaar een betere kwaliteit sperziebonen", zei Sherief El-Beih, uitvoerend manager van Helwan. "Dat komt door een betere ontwikkeling van de zaden, een verbeterd fertilisatiesysteem en het gebruik van CA-verpakkingen." Wat de oogst van dit jaar verder bevorderde, was dat de regenval waarmee telers vorig jaar hadden te kampen, uitbleef. Met stabieler weer verbeterde ook de productiviteit.



"We exporteerden vorig jaar ongeveer 5000 ton sperziebonen", zei El-Beih. "Dit jaar zouden we met een grotere hoeveelheid en een goede vraag tussen de 6000 en 7000 ton kunnen exporteren." Die goede vraag heeft voor mooie prijzen in Europa gezorgd. Italiƫ neemt de meeste sperziebonen af met een aandeel van 60 procent en de rest gaat naar Duitsland, Engeland en Nederland.

Het Nederlandse handelsbedrijf B.P. de Lange werkt al meer dan dertig jaar samen met het Egyptische exportbedrijf Helwan Export. Voor verkoopinformatie:

Voor meer informatie:
BP de Lange
Midden Geestweg 31-s
1861 VE Bergen
Tel.: (072) 512 13 44
Fax: (072) 512 19 95
E-mail
www.delange.nl
Publicatiedatum: