compensatie voor lagere productiviteit

Aandacht voor werken met Wajongeren op kennisbank arbeid

De kennisbank arbeid is afgelopen zomer vernieuwd. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de databank met alle informatie die een werkgever in de land- en tuinbouw nodig heeft voor alle zaken rondom arbeid en goed werkgeverschap.

De laatste uitbreiding aan de site is een hoofdstuk over het werken met Wajongeren. In Nederland kunnen chronisch zieke of gehandicapte jongeren een Wajong-uitkering krijgen vanuit het UWV. Wajong staat voor: wet werk en ondersteuning jonggehandicapten. Heeft u een zogenaamde Wajongere in dienst? Dan kunt u aanspraak maken op een aantal regelingen. Die worden op de site behandeld.

De kennisbank arbeid is bereikbaar via de eigen url: www.kennisbankarbeid.nl. Hierop zijn alle hoofdstukken van de kennisbank direct te benaderen. Daarnaast zijn de laatst gewijzigde items zichtbaar, zodat nog beter duidelijk is dat de kennisbank altijd de meest recente informatie biedt. De kennisbank biedt, net als voorheen, alle agrarische cao's, loontabellen en bijvoorbeeld informatie over scholing, pensioenen en vakanties.

De kennisbank arbeid is een initiatief van LTO Nederland, LTO Noord, ZLTO, LLTB, LTO Noord Glaskracht, NFO, KAVB en NOP met ondersteuning van fonds Colland Arbeidsmarkt. De medewerkers van de werkgeverslijn van LTO Noord, ZLTO en LLTB beheren de kennisbank arbeid en zijn direct te benaderen voor vragen over werkgeverschap in de land- en tuinbouw.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven