HAK reageert op onjuiste etiketten Consumentenbond

In reactie op diverse vragen die wij ontvingen van de media naar aanleiding van het onderzoek van de Consumentenbond over de etikettering van voedingsmiddelen, willen wij u het volgende mededelen:

De Consumentenbond geeft in hun berichtgeving d.d. 4 oktober 2013 aan dat de informatie op etiketten van voedingsmiddelen in veel gevallen onjuist is. De organisatie draagt hierbij ten onrechte het voorbeeld aan van een foutieve claim op de producten van HAK.

De claim '0% suiker' waar naar verwezen wordt, werd door HAK alleen gevoerd op de producten Appelmoes Puur en AppelcompĂ´te Puur. Deze producten bevatten geconcentreerd appelsap in plaats van saccharose om het product te zoeten. HAK heeft na overleg met de Voedsel- en Warenautoriteit besloten om deze etiketten aan te passen en de bewuste claim te verwijderen om verwarring bij de consument te voorkomen.
HAK levert al geruime tijd de producten Appelmoes Puur en AppelcompĂ´te Puur uit met aangepast etiket. Het kan in enkele gevallen voorkomen dat er nog producten in supermarkten aanwezig zijn met het oude etiket in verband met de doorlooptijd van de voorraad van de winkel.

HAK verzoekt de media alle zorgvuldigheid in acht te nemen bij het plaatsen van productbeelden en vermeldingen van deze voorbeelden om enige associaties tussen HAK producten en de onderzoeksuitkomsten te vermijden. Waar nodig verzoeken we u om bestaande berichtgeving aan te passen op basis van bovenstaande feiten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven