Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense landbouw groeit als kool

Nederland en Rusland behoren tot de belangrijkste investeerders in de Oekraïense landbouw. Volgens Nikolaj Prisjazjnjoek, Oekraïense minister van Landbouwpolitiek en Voeding, hebben buitenlandse investeerders het afgelopen half jaar al meer dan 152 miljoen dollar in de landbouwsector gestoken. Van dit bedrag is bijna de helft naar de voedingsindustrie gegaan.
 
Vertrouwen
De minister verwacht bovendien dat deze investeringen aanzienlijk zullen toenemen zodra Oekraïne met de EU een overeenkomst sluit over een vrijhandelszone. Hij benadrukt dat grote internationale instellingen, waaronder de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling, veel vertrouwen hebben in de Oekraïense landbouwsector. 'Na ondertekening van deze overeenkomst zal de geldstroom voor de verwerking van landbouwproducten en de productie van voedingsmiddelen voor de Europese levensmiddelenmarkt snel toenemen', aldus Prisjazjnjoek.
 
Bron : RusInform/Argo Perspektiva
Publicatiedatum: