Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
blik op toekomst: automatisering en internationalisering

Fotoreportage I-Demodagen Demokwekerij Westland

Tholen - De afgelopen twee dagen zijn de I-Demodagen gehouden op de Demokwekerij Westland. De proeven in de Demokwekerij zijn opengesteld voor geïnteresseerden, het Techno Centrum Glastuinbouw is officieel geopend en in diverse sessies en ontmoetingen werd gediscussieerd over ontwikkelingen in de glastuinbouw. Kortom: demonstratie, onderzoek en kennisdeling.



Woensdag 2 oktober, op de eerste dag van de I-Demodagen is het Techno Centrum Glastuinbouw geopend. Het Techno Centrum Glastuinbouw biedt ruimte aan bedrijven om innovaties op het gebied van automatisering en robotica te tonen, hierover te discussiëren en deze uiteindelijk praktisch vorm te geven en in de praktijk in te zetten. Bedrijven van binnen en buiten de tuinbouw kunnen hieraan deelnemen. "Om met samenwerking en kennisdeling de glastuinbouw op een hoger plan te brengen", vertelt Roy Wubben van de Demokwekerij. Het Techno Centrum Glastuinbouw is geopend door wethouder Theo Duijvestijn.



Internationalisering
De Demokwekerij wil een brug vormen tussen diverse kennisbronnen in de glastuinbouw. Dat gaat uiteraard verder dan de Nederlandse grenzen. De instelling ontvangt jaarlijks 11.000 bezoekers waarvan zo'n 30% buitenlands is. Die internationalisering mag best omhoog, vindt Wubben, wat dat biedt participanten de mogelijkheid om kennis en producten te exporteren. Ook internationale onderwijsinstellingen zijn welkom om langs te komen of gebruik te maken van de faciliteiten. Die samenwerkingen bestaan al met Nederlandse onderwijsinstellingen.

Tijdens de I-Demodagen presenteerden de 25 participanten van de Demokwekerij hun bedrijf. Daarnaast zijn diverse lezingen en presentaties gehouden en waren de proeven in de instelling te bekijken. Bekijk de fotoreportage hier.
Publicatiedatum: