Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
complex van 350 hectare

Verkenningsnotitie kassen Donauvallei overhandigd aan Ambassadeur Slowakije

Door EnergyPlant is onlangs een eerste stap gezet naar het ontwikkelen van een glastuinbouw complex in de Donau Vallei in Slowakije. De Verkenningsnotitie werd vastgesteld. Deze notitie werd op 1 oktober a.s. officieel aan de Ambassadeur van Slowakije, Dr J. Chlebo, aangeboden. De heer Chlebo bleek enthousiast te zijn over de kansen voor zijn land en wil dat het beoogde complex van ca 350 ha snel in ontwikkeling komt.



De verkenningsnotitie constateert dat de Slowaakse Republiek goede perspectieven biedt voor de teelt en afzet van glasgroenten. Enerzijds de goede productieomstandigheden in de Donauvallei (vlakgelegen grond, restwarmte, geothermie en biomassa) en anderzijds een nieuwe afzetmarkt in Centraal Europa met afzetprijzen die wel 50% hoger kunnen liggen dan in Nederland. Binnen een straal van ca 500 km rond de beoogde locatie wonen ca 30 miljoen potentiële consumenten. Bovendien zijn de arbeidskosten veel lager dan in Nederland.

EnergyPlant heeft samen met zijn partner Flynth een financieringsopzet uitgewerkt met name voor de zich vestigende glastuinbouwbedrijven. Ook voor het op te richten ontwikkelbedrijf en het grondbedrijf is een financieringsopzet uitgewerkt.

In het kader van het schrijven van de verkenningsnotitie is door de partners van EnergyPlant een breed netwerk opgebouwd: politiek, overheden, industrie, grondeigenaren en grondgebruikers en financiële instellingen. Het tot stand brengen van een glastuinbouwcomplex ontmoet in Slowakije groot enthousiasme.

Op basis van de verkenningsnotitie heeft een consortium van 4 Nederlandse bedrijven toegezegd te gaan samenwerken om begin 2014 een haalbaarheidsstudie af te ronden.



Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met EnergyPlant (tel: 015 3615125) als ze een kopie van de notitie willen ontvangen.

Voor meer informatie:
EnergyPlant bv
Korteweg 3
2641 GZ Pijnacker
e-mail: info@energyplant.eu
web: www.energyplant.eu
tel: 015 3615125

Publicatiedatum: