Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coop Norge, Coop Denmark en Inex

Scandinavische supermarkten gaan nieuw GS1 Palletlabel gebruiken

Begin deze week werden velen weer verrast door een eis van de Scandinavische Supermarkten Coop Norge, Coop Denmark en Inex om op korte termijn een nieuw GS1 palletlabel te gaan gebruiken. Het zogenaamde "ELL for Fruit & Vegetables".

Standaard-technish voldoet het palletlabel aan de eisen zoals die binnen GS1 te doen gebruikelijk zijn. De layout wijkt echter wel wat af maar dat mag geen naam hebben. Op hoofdlijnen is dit dan ook het label wat steeds meer retailers vragen. Wat wel bijzonder is, is de eis om het purchase-ordernummer (ordernummer van supermarkt) op te nemen. Dit betekent dat het eigen bedrijfsproces van product gereed maken voor verzending wordt doorkruist met het ordernummer van de klant. Voor het verzendklaar maken dient in feite het ordernummer van de klant bekend te zijn, omdat er anders overgestickerd zal moeten worden. Wij geven daarom de voorkeur aan een beperkt label met de SSCC (palletidentficatie) en overige informatie in de digitale pakbon. Inmiddels is via de GS1 in Europe Fresh Produce Standards Working Group en via onze IFPS-collega's in Noorwegen aangegeven dat we deze aanpak niet juist vinden.

FrugiCom adviseert om in overleg te treden met de retailer en aan te geven dat u problemen heeft met gevraagde purchase-ordernumber. Ook adviseren we geen GGN te gebruiken maar een eigen GLN (ook geldig als herkomst voor KCB etc.). Voor meer vragen neemt u gerust contact op met de Support Desk. Overigens onderschrijft deze actie weer dat er dringend gekeken moet worden naar een standaard voor labels in het EU-domein (global kan niet i.v.m wet/regelgeving). De GS1 in Europe Fresh Produce Standards Working Group steunt ons verzoek hier echt mee aan het werk te gaan en heeft dit op de actielijst staan voor 2014. Zowel voor pallet, doos, krat als consumenteenheid. Als stap 1 willen we graag inventariseren welke labels er bij ons bekend zijn. Heeft u voorbeelden van labels die u goed vindt, of net niet kunnen, stuur deze s.v.p naar [email protected] .

Bron: Frugi Com

Publicatiedatum: