Maatschap Van Oers-Vogel 100ste Fair Produce teeltbedrijf

Het 100-ste Fair Produce certificaat is uitgereikt aan plukbedrijf voor de versmarkt Maatschap Van Oers-Vogel uit Hoenzadriel. Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt voor het keurmerk voor eerlijke arbeid. Fair Produce is een keurmerk dat garandeert dat de champignons zijn geteeld en verhandeld onder goede arbeidsomstandigheden. De bedrijven werken volgens de Nederlandse wet- en regelgeving en voldoen aan diverse bovenwettelijke eisen.De eigenaren van champignonkwekerij Van Oers zijn blij met het certificaat: "De retailers en daarmee onze afnemers eisen een Fair Produce keurmerk voor de champignons die zij inkopen. Een positief resultaat na alle negatieve publiciteit rondom de inzet van arbeidsmigranten in onder andere de agrarische sector. Met dit certificaat kunnen wij naar onze afnemers hard maken dat we onze medewerkers goed en eerlijk belonen."

Ko Hooijmans, die namens het Fair Produce bestuur het certificaat én een taart met fraaie bos bloemen persoonlijk kwam overhandigen, spreekt ook van een mooi resultaat. "In Nederland heeft Fair Produce inmiddels goede voet aan de grond. Nu gaan we proberen het keurmerk internationaal onder de aandacht te brengen. Immers oneerlijke beloning van arbeidsmigranten is een Europees probleem waarvoor Nederland als eerste een oplossing heeft ontwikkeld. Die voorsprong moeten we gebruiken", aldus Ko Hooijmans.

Behalve 100 versmarkt bedrijven van de circa 135 paddenstoelondernemingen mogen inmiddels ook 18 snijbedrijven voor de conservenmarkt 23 handelsbedrijven het certificaat Fair Produce voeren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven