Nieuw onderzoek evalueert effect van waterkers op behandeling van borstkanker

In een nieuw onderzoek wordt het eten van waterkers getest als onderdeel van een behandeling van borstkanker, die wordt uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Reading. Tweehonderd vrouwen die in de vroege stadia van borstkanker zitten, worden gerekruteerd om deel te nemen aan de proef. Ze zullen acht weken lang dagelijks 100 gram waterkers consumeren naast hun radiotherapiebehandeling.

Het onderzoek begint op 1 oktober, het begin van de Borstkankerbewustzijnsmaand en hoopt op eerder onderzoek te kunnen bouwen waarin werd bevonden dat waterkers aanzienlijke kankerbestrijdende eigenschappen kan hebben. Het doel van het onderzoek is de rol van waterkers te evalueren bij het verbeteren van de lichaamsreactie op de behandeling, alsook bij de bescherming tegen huidschade (die soms wordt veroorzaakt door radiotherapie). Waterkers zit bomvol vitaminen en mineralen en overtreft producten zoals spinazie, broccoli, wortelen en sinaasappelen.

Vroege voedingsproeven hebben aangetoond dat de dagelijkse consumptie van waterkers een rol kan spelen in kankerpreventie door DNA-schade aan bloedcellen aanzienlijk te verlagen en het vermogen van deze cellen om verdere DNA-schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen te weerstaan, te verhogen.

Source: getreading.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven