Spaanse komkommertelers kiezen voor late aanplant dit jaar

Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, lijkt het erop dat bijna drie op de vier komkommertelers laat zullen aanplanten namelijk tussen eind september en begin oktober. Dit werd gemeld door Francisco Vargas, voorzitter van Asaja-Almería, die vertelde dat "75% van de komkommertelers latere oogsten uitvoeren, vooral vanwege de goede prijzen van vorig seizoen". Wel is dat slechts een voorlopige raming, omdat deze hectares nog moeten worden beplant.

Volgens Vargas bestaat de afgelopen drie seizoenen de tendens om later te planten als gevolg van de hoge prijzen die groenten bereiken tijdens de wintermaanden. Normaal piekt de komkommerverkoop tijdens de maanden januari en februari, goed voor 60% van de productie. Op dit moment zijn de prijzen redelijk, maar de productievolumes zijn wat lager en dus zijn de prijzen hoger.

Volgens gegevens van de Raad van Landbouw, Visserij en Milieu, bereikten Almeria's komkommers de hoogste prijzen in januari en februari, met respectievelijk 0,72 en 0,81 euro per kilo. In algemene termen waren de productwaardepieken tussen november en maart met prijzen die schommelden tussen de 0,57 euro per kilo in maart en 0,81 euro in februari.

Wat betreft de eerdere plantingen, die in juli en augustus worden uitgevoerd, bevestigde Francisco Vargas dat hun aantallen afnemen en dat er minder handelaren naar vragen in vergelijking met voorgaande jaren. Tenslotte had de voorzitter het over de locatie van deze late komkommerplantages. Ze zijn vooral geconcentreerd in de gemeenschappen El Ejido en Roquetas de Mar.

Source: fhalmeria.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven