Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

School met groene vingers wint Gouden Schoffel 2013

Gisteren werd aan de kinderen van O.B.S. De Rietgors in Leuvenheim de Gouden Schoffel 2013 uitgereikt in het kader van het Nationaal Schooltuinproject. Uit handen van het TV-duo Ernst, Bobbie & de Rest ontving de school de hoofdprijs en kan tevens met al haar leerlingen gaan genieten van een compleet verzorgd schoolkamp op een boerderij, dankzij de inspanningen van de leerlingen in de moestuin van de school.



Lesprogramma

Directeur van de Rietgors, mevrouw Diekema, was erg in haar nopjes met de onverwachte prijs. "We zijn blij verrast met de Gouden Schoffel. Het is voor onze school een bevestiging dat we goed bezig zijn en onze schooltuin een belangrijk onderdeel van het lesprogramma wordt." De school kreeg begin dit jaar groene hulp aangeboden uit handen van de Brummense SPAR ondernemer Bruno Lendering. SPAR Lendering sponsorde in het kader van de landelijke actie, waarvan dit seizoen de SPAR organisatie samen met BoerenBond en Welkoop hoofdsponsor is, een schooltuinpakket. Lendering: "Erg mooi om te zien hoe de Rietgors dit heeft opgepakt en het zaaiprogramma wekelijks heeft gevolgd. Ik vind het erg goed dat die kinderen lekker buiten met hun handen in de aarde hebben gespeeld en geleerd!"



Oogstfeest

Deze week werd het Nationaal Schooltuinproject 2013 afgesloten met een oogstfeest. Vanaf het voorjaar ontvingen ruim 1.200 basisscholen en BSO's een gratis mini-moestuin en kregen daarbij wekelijks ondersteuning via een online schooltuinexpert. Sommige scholen onderhielden daarnaast nog een eigen schooltuin. Voor de oogstweek was een speciale wedstrijd uitgeschreven waarbij kinderen vreemd gevormde groente uit hun moestuin konden laten zien. Deze zogenoemde 'Wonky' groente, komt vaak vanwege misvormingen niet in de supermarkt terecht, maar is wel gewoon eetbaar. Soms ontstaan de meest vreemde vormen. Zo vond Jet van de Rietgors de winnende 'aardappel mol' in de schooltuin.

Nationaal Schooltuinproject in 2014

Vanaf eind oktober kunnen scholen zich weer aanmelden voor deelname aan het Schooltuinproject in 2014. Dankzij sponsors kan het schooltuinpakket wederom via o.m. SPAR en Attent buurtwinkels gratis worden verkregen. Voor aanmelding kan men terecht op www.schooltuinproject.nl . "Voor kinderen is het belangrijk dat ze weten waar groente vandaan komen", benadrukt lokale sponsor Lendering. "Wij sponsoren in elk geval volgend jaar ook weer een aantal scholen".
Een van de dromen uit het Dromenboek, dat onlangs via de koning is aangeboden aan alle Nederlanders, is om alle basisscholen in Nederland van een moestuin te voorzien. Dat is precies de droom die het Nationaal schooltuinproject al is begonnen te verwezenlijken.


Publicatiedatum: