Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Worden zuiveringstechnieken echt verplicht?

Duurzaam omgaan met water wordt in de komende jaren een belangrijker item voor elk glastuinbouwbedrijf. Via water worden niet alleen meststoffen in het oppervlaktewater en/of riolering geloosd, maar ook sporen van gewasbeschermingsmiddelen. Dit levert een groot risico op, onder andere voor de toelating vaneen aantal belangrijke middelen voor de substraatteelt. Op de Kennisdag Water, georganiseerd door Wageningen UR Glastuinbouw en LTO Groeiservice, wordt u hierover uitgebreid geïnformeerd.

In mei is de tweede Nota Duurzame Gewasbescherming aangeboden aan de Tweede Kamer. Hierin staat aangegeven dat de emissie vanuit de glastuinbouw in 2023 met bijna 100% moet zijn afgenomen. Voor een deel moet dit worden gerealiseerd door de toepassing van zuiveringstechnieken. De nota geeft aan dat deze technieken uiterlijk in 2016 verplicht worden gesteld!

Helaas is ook niet uit te sluiten dat dit voor een aantal middelen/toepassingen dus al eerder wordt ingevoerd! Hoe moeten we hier als sector op inspelen en ons voorbereiden op deze verplichtingen? Wat zijn al de mogelijkheden op het gebied van zuiveringstechnieken en zijn er nog andere manieren om de emissie zoveel mogelijk te beperken? Kom naar de Kennisdag Water en laat u informeren over deze zaken. Uiteraard is er op deze dag ook aandacht voor andere onderwerpen met betrekking tot water & glastuinbouw.


Bron: LTO Groeiservice



Publicatiedatum: