Neerslagtekort flink ingelopen

Het neerslagtekort in Nederland is de afgelopen weken gedaald van bijna 200 naar 103 millimeter. In de komende tijd neemt het tekort verder af. Dat staat in het Droogtebericht dat de Unie van Waterschappen publiceert. De neerslag in de afgelopen periode heeft de droogtesituatie aanmerkelijk verbeterd. Het neerslagtekort in Nederland is nu gemiddeld voor de tijd van het jaar en daalt verder en slaat om in een neerslagoverschot, voorspellen de opstellers van het bericht. De watervraag is flink afgenomen, vooral vanuit de landbouw. De huidige aanvoer van de rivieren en de grondwaterstanden zijn zodanig dat aan de vraag kan worden voldaan.

Maatregelen

De grondwaterstanden, die op veel plaatsen twee weken terug nog laag waren, zijn inmiddels op de meeste plaatsen gestegen naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Droogtemaatregelen zijn en worden afgebouwd. Zo is de Prins Bernardsluis in Tiel sinds 10 september weer gesloten.

Verwachting

De komende weken worden wat betreft neerslag geen afwijkingen verwacht ten opzichte van de normale waarden. Ook voor de temperatuur zijn er nauwelijks afwijkingen ten opzichte van de normale waarden te verwachten.


Bron: NieuweOogst.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven