LED als tussen- en bovenbelichting moet Britse seizoen uitbreiden

Britse tomatenteler aan de slag met 100% LED-belichting

De Britse tomatenkwekerij Melrow Salads gaat aan de teelt volledig belichten met LED. De proef vindt plaats in samenwerking met Philips en Cambridge HOK. De belichting wordt deze winter ingezet in een specialities-ras bij het Britse bedrijf Flavourfresh Salads in Lancashire. Het wordt de eerste proef waarin 100% gebruik wordt gemaakt van de Philips GreenPower LED tussen- en bovenbelichting.Melrow Salads, gevestigd in Lancashire, heeft aan diverse teelttechnische ontwikkelingen en onderzoeken meegewerkt. Dankzij deze proef kunnen ze de voordelen van LED-verlichting beoordelen en de mogelijkheid onderzoeken om het Britse seizoen te verlengen. Daarbij speelt ook de smaakconsistentie te verbeteren en de hogere opbrengst in specialiteiten een rol.

Met de expertise van Philips, Cambridge Hok en het team van Flavourfesh, wordt bekeken of eerder onderzoek, uitgevoerd bij het Wageningen Research Centre, ook voor de commerciƫle teelt geschikt is.De Philips Greenpower LED-tussenverlichting wordt in combinatie met de SON-T al commercieel getest op een aantal plekken in Europa met zeer goede resultaten. De vervanging van sodiumlichten door LED-verlichting is echter alleen op onderzoeksniveau uitgetest en daarom is deze stap van Melrow Salads is een bijzondere stap voorwaarts.Philips' innovaties voor de tuinbouwsector zijn gebaseerd op jaren ervaring en een nauwe samenwerking met de tuinbouwwereld. Dankzij succesvolle proeven met telers wereldwijd heeft Philips kennis opgebouwd van de effecten van licht op diverse gewassen. De licht-recepten zijn dan ook afgestemd op de unieke wensen van elke teler.

Andy Roe, teeltmanager, voegt daaraan toe dat Melrow Salads de grenzen van technologie opzoekt en vanaf het begin af aan betrokken is bij de ontwikkeling hiervan. De installatie wordt geĆÆnstalleerd in een teelt die deze winter van start gaat. Vanuit telers is er een toenemende vraag naar verlenging van het Britse tomatenseizoen, maar met de altijd stijgende energiekosten is het belangrijk dat de juiste bron van lichtenergie wordt geselecteerd om het maximale rendement per kilowatt te behalen.

Voor meer informatie:
Philips tuinbouwverlichting, Nederland
Marjan Welvaarts, Globaal Marcom manager Landbouw
Tel.: +31 (0)40 275 64 99
E-mail: marjan.welvaarts@philips.com
www.philips.com/horti

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven